Renault predstavio koncept 4ever Trophy

256

Renault je na sajmu automobila u Parizu predstavio koncept 4ever Trophy. Ovo je SUV koji će na ceste stići 2025. godine, ali već sada daje mnogo odgovora o budućnosti marke.

4ever Trophy dio je sve popularnijeg safari trenda, no samo je dizajnerski eksperiment. Vozilo prikazano na fotografijama nema vrata prtljažnika pa čak ni unutrašnjost.

Iako je ovo samo eksperiment, 95 % karoserija obojena u sivo ići će u serijsku verziju. Neće biti proširenja, divovskih guma ili agresivnih usisnika zraka. Prednja maska, LED stražnja svjetla ili staklo na C-stupu, što se odnosi na originalni Renault 4, neće nestati.

 

Francuzi također vjeruju u snagu originalnog Renaulta 4 koji je prodan u 8 miliona primjeraka širom svijeta. Nastao je iz potrebe trenutka – osnovni Citroën 2CV više nije bio poželjan, pojavile su se bolje ceste, ljudi su očekivali više mobilnosti. Četvorka se prodavala sve do 1990.

Dakle, ako negdje u toplim zemljama vidite stari Renault, velika je vjerovatnoća da će to biti četiri. Renault želi iskoristiti ovaj osjećaj i zato novi modeli koriste dobro poznata imena. Novost je ipak da će četvorka biti pozicionirana nešto više kao crossover B segmenta, a petica će biti tipični gradski auto.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
Prethodni članakIstraživanja pokazuju da će Tesla automobili najvjerojatnije biti oštećeni
Sljedeći članakOvo je Audi RS3 Performance Edition. Najbrža varijanta ikada

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime