Na svečanosti u glavnom gradu Češke predstavljene su limuzinska i karavan (Combi) verzija, a u Škodi kažu da će se u prodaji najprije pojaviti Octavia karavan, da bi par nedjelja kasnije stigla i limuzina, koja kao i prethodne generacije ima praktičnu karoseriju sa 5 vrata.

Četvrta generacija modela Octavia (ili peta, ako bismo računali original koji se proizvodio 1959-1971.) stilski je modernizovana – kako spolja, tako još više unutra, i opremljena je najsavremenijim sistemima asistencije i bezbjednosnim tehnologijama, kao i drugim sadržajima, poput trozonske “klime”, čime se ovaj automobil približio Škodinom top modelu Superb.

I limuzina i karavan su porasli za koji centimetar u dužinu i širinu, a međuosovinsko rastojanje obje varijante nove Octavie je identično i iznosi 2.686 mm.

U Škodi sa ponosom ističu da je Octavia Combi trenutno najprodavaniji karavan na evropskom tržištu, a kao i prethodnik i ovaj ima prtljažnik zavidne veličini od 640 litara. Ni limuzinska verzija ne zaostaje tu mnogo sa svojih 600 litara. Kako ovaj automobil izgleda iz svih uglova, pogledajte u našoj galeriji.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR