ŠKODA će premijerno predstaviti nove modele MONTE CARLO i to model ŠKODA SCALU i ŠKODA KAMIQ na Sajmu automobila u Frankfurtu

Monte Carlo, glamurozan i urban okrug Kneževine Monako, je sinonim za način života, eleganciju i auto trke. ŠKODA je tu zabilježila neke od najvećih pobjeda u svojoj historiji auto trka na čuvenom Monte Carlo reliju. Davne 1936. godine, kompanija je objavila ograničenu seriju od 70 vozila koja nosi naziv Monte Carlo. Od 2011., i Škoda model sa posebno sportskim dizajnom i brojnim crnim elementima modeli koji su nastavili da obilježavaju ovu tradiciju, koja se sada nastavlja sa modelom SCALA MONTE CARLO i ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO. Oba vozila će biti premijerno prikazana u septembru 2019.godine na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Monte Carlo reli i ŠKODA imaju dugogodišnju saradnju mnogo godina unazad. Već 1912. godine, kada je Monte Carlo reli tek prethodne godine počeo sa trkama, vozila iz Mlada Boleslave su bila među takmičarima. Godine 1936., model ŠKODA POPULAR je osvojio drugo mjesto u svojoj kategoriji. Nakon ovog izuzetnog uspjeha, ŠKODA je napravila ograničenu seriju od 70 vozila reli automobila. To su bili prvi koji su nosili naziv ,,Monte Carlo,,.

Tačno 75 godina kasnije, ŠKODA je oživjela proslavljeno ime kada je uvela model ŠKODA FABIA MONTE CARLO kao sportsku lifestile verziju druge generacije FABIA u 2011.godini. Nakon prve FABIE došla je i treća generacija, modela FABIA Monte Carlo. Od 2014. do 2019. godine, češki proizvođač automobila proizveo je modele ŠKODA CITIGO, RAPID i RAPID SPACEBACK MONTE CARLO, kao i ŠKODA YETI MONTE CARLO u periodu od 2015. do 2017. godine.

Ova uspješna priča se nastavlja sa tekućom generacijom modela Monte Carlo, koji su se sada pridružili ŠKODA SCALA i ŠKODA KAMIQ. Ove sportske varijante su nazvane po Monaco okrugu i čuvenom Monte Carlo reliju koji se održava od 1911. godine. Brojni crni elementi pružaju dodatne sportske akcente, čineći dizajn čini još emotivnijim i dinamičnijim. ŠKODA SCALA Monte Carlo na primjer, ima crne detalje na prednjem dijelu, dok ŠKODA KAMIQ Monte Carlo dolazi sa crnim krovnim šinama.

ŠKODA SCALA Monte Carlo i KAMIQ Monte Carlo će biti predstavljeni javnosti na sajmu automobila u Frankfurtu od 10. do 22. septembra 2019.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR