ŠKODA Superb – cijena u BiH starta od 51.263 KM

4220

Škoda Superb nudit će se u plug-in hibridnoj varijanti (Superb iV) s 218 KS, a osim toga kupci će moći birati neki od tri benzinca i tri dizelaša. Dizelski motori su 1,6-litreni TDI sa 120 KS i automatskim DSG mjenjačem, 2,0-litreni TDI sa 150 te 2,0-litreni TDI s velikih 190 KS. Što se benzinaca tiče, Škoda nudi 1.5 TSI sa 150, 2.0 TSI sa 190 i najsnažniji motor u ponudi, 2.0 TSI s čak 272 KS.

Još jedna novost na novome Superbu su prednja svjetla, koja nisu bilo kakva, već prvi put u historiji Škode su u tehnologiji Matrix-LED. Ona vozaču novoga Superbu omogućavaju maksimalnu sigurnost i preglednost tokom vožnje noću te nose specifičan svjetlosni potpis ‘Crystal Lightning’. Sve to jako lijepo i luksuzno izgleda i dokazuje da su češki inženjeri još jednom napravili dobar posao. Straga je Superb ostao više-manje isti. Novi su ukrasni otvori koji simuliraju ispušne cijevi, a nove u ponudi su i razne 18 i 19-colne aluminijske felge.

U unutrašnjosti je priča također potpuno nova. U Superbu su sada veliki središnji dodirni zaslon i virtualni kokpit ispred vozača, a novost su i brušena koža Alcantara i brojni ukrasni kromirani elementi (nudi se i imitacija karbonskih vlakana).

Nova Škoda spakirana je u elegantan i luksuzniji paket nego prije te će garantovano pronaći put do brojnih kupaca.

Superb iV se izvana može prepoznati po iV logotipu na njegovoj zadnjoj strani. Superb iV pokreće TSI agregat od 156 KS, koji je povezan sa elektromotorom od 115 KS. Snaga sistema tako dostiže 218 KS, što je ujedno snaga koja je potpuno oslobođena u Sport režimu vožnje. I zaista, Superb iV ima isti pogon kao i Passat GTE. Baterija ima kapacitet od 13 kWh, što je dobro za električni radijus od 55 kilometara. Baterija dobija mjesto na dnu zadnje osovine. Ukupni radijus elektro i motora sa unutrašnjim sagorjevanjem iznosi 850 kilometara. Baterija se može potpuno napuniti punjačem od 3,6 kW za tri i po sata. Prtljažni prostor Superb iV Hatchback je 485 litara, kod Combi verzije iznosi 510 litara.

Standardni infotainment sistem dolazi sa 8-inčnim ekranom, dok u je u opciji 9.2-inčni ekran, koji ruku pod ruku dolazi sa Škoda Virtualnim kokpitom. Novina su i Infotainment aplikacije sa kojima se sistem može proširiti. Superb iV je dostupan sa Trailer Assist i Area View dodatnim opcijama.


Prethodni članakAutomobili će uskoro prepoznavati pješake detektirajući njihove pametne telefone!
Naredni članakPogledajte viseći most u Kini koji je zatvoren jer se previše ljulja!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here