Škoda u saradnji sa ABT pripremila posebno izdanje modela Scala sa 190 KS

Škoda Scala ABT

Njemački ogranak Škode je zajedno s tuning firmom ABT pripremio posebno izdanje modela Scala. Automobil se odlikuje ne samo sa znatno pojačanim pogonom, već i izuzetno atraktivnim izgledom.

Škoda Scala ABT

Češki proizvođač je uz pomoć firme ABT unaprijedio Scalu koja u sportskoj S verziji raspolaže sa 190 konjskih snaga. Škodino nemačko odeljenje udružilo se sa poznatom firmom za doradu fabričkih modela, kompanijom ABT, a rezultat je moćna Scala Edition S.

Automobil za pogon koristi postojeći 4-cilindarski 1.5-litarski TSI turbo-benzinac sa 150 KS, iz kojeg je ABT izvukao dodatnih 40 KS i 40 Nm. Na taj način, Škoda Scala Edition S je dobila agregat sa 190 “konja” i 290 Nm. Za prenos snage se stara 6-brzinski manuelni mjenjač, tako da je ova Scala pravi automobil za tradicionalne ljubitelje sportske vožnje.

Scala Edition S stiže u bogatom, Monte Carlo paketu opreme, a osim modifikovanog motora ima i tvrđe ogibljenje. Vozilo je spušteno za 15 mm u odnosu na standardnu Scalu i opremljeno je 18-inčnim alu fegnama koje takođe potpisuje ABT. Scala S takođe ima unaprijeđenu aerodinamiku, uključujući veliki difuzor na donjem dijelu zadnjeg branika.

Ponuda boja se sastoji od tri opcije – Steel Gray, Black Magic Pearl Effect i Velvet Red Premium Metallic (kao na automobilu sa promo fotografija). Iako je u unaprijeđenju Scale S učestvovao ABT, automobil će se izrađivati u potpunosti u Škodinoj fabrici. U planu je ograničena serija od 500 primjeraka, a početna cijena u Njemačkoj iznosi 33.790 eura. Poređenja radi, “obična” Scala Monte Carlo na njemačkom tržištu startuje od 24.250 evra, a znatno moćnija Octavia RS od 38.940 eura.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR