Škoda ubrzava EV planove

315

Škoda je pomjerila lansiranje svoja tri buduća električna automobila za četiri godine, sa 2030. na 2026. godinu.

Portparol češkog brenda je potvrdio za Autocar da će trio biti na tržištu „već 2026. godine, a da će uslijediti još noviteta“.

Očekuje se da će novi automobili biti krosover za sada poznat kao Elroq (2024); veliki SUV baziran na konceptu Vision 7S (2026); i kompaktni urbani model (2026).

Autocar je u avgustu pisao da su električne alternative za modele Octavia i Fabia supermini takođe u igri, ali ne bi trebalo da se pojave pre 2026, na osnovu najnovijeg vremenskog okvira, prenosi autoblog

Izvršni direktor Škode Klaus Zellmer je za Autocar rekao: „Najveći izazov u ​​ovom trenutku su troškovi [proizvodnje] električnih vozila na baterije, posebno kada se proizvodi automobil [veličine] Fabije. Moraćemo da ostanemo malo strpljivi.

U nedavnom intervjuu nemačkom listu Handelsblatt, on je rekao da je kompanija povećala svoja ulaganja u električne automobile sa 3,1 milijarde eura na 5,6 milijardi eura do 2026. godine. Škoda teži da 50% do 70 % njihove prodaje do kraja ove decenije budu električni automobili.

Hyundai Elantra (2022). Cijena u BiH kreće od 38,340 KM
Izvor

Prethodni članakZnačajan gubitak ulja rijetko se može smatrati normalnim
Sljedeći članakKako Beč stimuliše taksi preduzeća da pređu na električna vozila

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime