Dok čekamo na njegovu zvaničnu premijeru krajem ovog mjeseca, Volkswagen Arteon Shooting Brake je uhvaćen na kineskim putevima.

O Arteonu Shooting Brake se priča već duže vrijeme, a sada je Volkswagen konačno i zvanično potvrdio da će takav model imati premijeru još tokom ovog mjeseca. Tačnije, promocija će se održati 24. juna kada će biti predstavljena i obnovljena verzija standardnog Arteona liftback. Restilizovani Arteon će se odlikovati dotjeranim prednjim dijelom (izmjene na maski, braniku i svjetlima), modernijim enterijerom sa MIB3 infotainment sistemom, kao i brojnim bezbjednosnim i sistemima za asistenciju vozaču (pominje se i sistem polu-autonome vožnje, aktivan pri brznama do 210 km/h).

Očekuju se i promjene u paleti motora, prije svega u vidu 48V mild-hybrid tehnologije. Sem toga, Arteon bi trebalo da dobije i plug-in hybrid verziju, što znači da bi budući hibridni Arteon GTE imao sličan pogonski sistem kao i Passat GTE u Evropi (što bi značilo 215KS i 400 Nm, baterije od 13 kWh i autonomiju u električnom režimu od 56 km).

Što se tiče Arteona Shooting Brake, automobil će dobiti izmjenjeni zadnji dio, sa produženim krovom i većim prtljažnikom. Zanimljive su i informacije o sportskom Arteonu R koji bi pod haubom mogao da ima 2,0 litarski turbo četvorocilindrični benzinac sa 333KS, u kombinaciji sa DSG mjenjačem sa dvostrukim kvačilom i pogonom na sva četiri točka.

Za Arteon R su predviđeni i sportski podešeno oslanjanje, veći alu točkovi, plava kočiona klješta, aerodinamički paket, prednja maska sa R logom, kao i izmenjeni enterijer sa sportskim sjedištima i volanom.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR