Škoda se priprema da uskoro predstavi svoje prve serijske elektrifikovane modele. Naime, pored plug-in hybrid verzije obnovljenog Superba, Škoda bi po posljednjim vijestima 23. maja u Bratislavi tokom Svjetskog prvenstva u hokeju trebalo da promoviše i potpuno električnu varijantu svog najmanjeg modela Citigo.

Skoru premijeru uostalom potvrđuju i ove slike iz Praga gdje je ovih dana električni Citigo-e iV uhvaćen bez ikakve maske, i to tokom snimanja promotivnog materijala.

Za sada nema mnogo detalja, ali električni Citigo-e iV bi sa jednim punjenjem baterija od 37,7 kWh trebalo da ima autonomiju od oko 270 km.

Škoda će prednarudžine za Citigo-e iV verovatno početi da prima već narednih nedelja, dok će proizvodnja po svemu sudeći početi u posljednjem kvartalu ove godine.

Što se cijene tiče, nezvanično se pominje da neće preći pola miliona čeških kruna (19.400 eura), s tim što će ona biti još niža kada se uračunaju i subvencije.

Škoda inače planira velike investicije u elektrifikaciju, pa će po sadašnjim najavama do kraja 2022. godine u ponudi imati više od deset elektrifikovanih modela.


Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR