Iz Škode je još u septembru prošle godine stigla zvanična najava će se nova, četvrta generacija Fabije naći u prodaji tokom 2021. godine, a zatim je potvrđeno da će i njena karavan verzuja (Fabia Combi) takođe dobiti nasljednika. Aktuelna, treća generacija Fabije je inače promovisana 2014. na sajmu automobila u Parizu, dok je 2018. godine na sajmu u Ženevi prikazana i njena obnovljena verzija.

Ipak, imajući u vidu novitete u B segmentu (novi Renault Clio, Peugeot 208 nove generacije, Opel Corsa, Hyundai i20 i Toyota Yaris), vrijeme je za veće promjene. Uz upadljiviji izgled po uzoru na novije modele ove marke (Scala, Kamiq, Octavia), nova Fabia će biti napravljena na MQB A0 platformi, a dobiće i moderniju unutrašnjost i naprednu tehnologiju.

Neke informacije kažu da će automobil biti nešto širi, kao i da će prostranost u kabini ostati na nivou sličnom aktuelnom modelu kako se Fabia ne bi previše približila većoj Scali. Ipak, i to će biti dovoljno da bude jedan od najprostranijih automobila u svojoj klasi. Takođe, i prtljažnik bi trebalo da bude nešto veći nego sada.

Najavljuju se i širi trag točkova, bolja zvučna izolacija, kvalitetniji materijali u unutrašnjosti, bogatija oprema, kao i digitalna instrument tabla (kod skupljih verzija) i infotainment sistem sa ekranom do 9.2 inča.

Što se motora tiče, osnovu će činiti 1,0 litarski trocilindrični benzinac u nekoliko verzija, uz 5-stepeni i 6-stepeni manuelni mjenjač, kao i 7-stepeni sa dvostrukim kvačilom. Biće dostupne i mild-hybrid verzije, dok dizelskih i plug-in varijanti po svemu sudeći neće biti u ponudi.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR