Nagađanja više nema, Opel Corsa šeste generacije (serija F) pokazala je lice i izvedbu. Zanimljivo, prikazana je u električnoj verziji Corsa-e i to je prvi ‘ozbiljan’ model koji je stigao najprije u električnoj verziji (vremena se očito, nepovratno mijenjaju) i prvi klasičan Opelov model koji stiže u električnoj verziji.

No, pritom nisu otkrivene sve bitne značajke nove Corse, o kojima smo već pisali. Naprevljena je na zajedničkoj PSA-ovoj platformi CMP (common Modular Platform), što znači da Corsa-e baš kao i njena braća Peugeot i DS, dobija električni motor jačine 100 kW koji je dobar za domet od 330 kilometara (WLTP).

To omogućava ubrzanje do 50 km/h za samo 2,8 s i do 100 km/g za 8,1 s. Najveća brzina nije navedena, ali se nagađa da će, zbog štednje, biti ograničena na 160 km/h.

Baterije će se u 30 minuta moći nabiti (visokonaponskim punjačem) na 80 posto kapaciteta. Najavljeni su i klasični pogoni, koncernski 3-cilindarski benzinac 1.2 bit će u osnovnoj atmosferskoj verziji sa 75 KS (ta će imati masu manju od 1000 kg) te turbo, sa 110 i 130 KS.

Najsnažnije verzije bit će dostupne i s 8-stepenim automatskim mjenjačem. Opel isporučuje električnu Corsu standardno sa dugmetom za tri načina vožnje: Normal, Eco i Sport. Prva u klasi imat će Matrix-LED svjetla i HUD (prikaz najvažnijih parametara na vjetrobranu), imat će hi-tech informacijsko sučelje myOpel-App.


Električna verzija Corsa-e, prva stiže na europsko tržište sljedećeg oktobra.


Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR