Svaka nova zgrada u Velikoj Britaniji morat će imati stanicu za punjenje električnih automobila

205

Svaka nova zgrada morat će imati stanicu za punjenje električnih automobila, u Velikoj Britaniji.

Velika Britanija želi biti predvodnik elektromobilnosti, a to je upravo ono što želi njezin premijer Boris Johnson. Želi prijeći sa sagorijevanja na električni pogon kao niko drugi na svijetu. Zato je najavio da će uvesti zakon koji će obvezivati ​​građevinske kompanije na ugradnju stanica za punjenje električnih vozila. Onie bi trebali biti posvuda.

Svaka nova zgrada sa stanicom za punjenje

Izmjene se odnose na zakon o građenju. Gotovo svaka nova stambena zgrada, supermarket ili poslovna zgrada treba biti opremljena mjestom na kojem će biti moguće puniti električni automobil. Gotovo svi, jer se novi zakon odnosi na zgrade s više od 10 parkirnih mjesta.

Detalji prijedloga nisu poznati. Ne znamo o koliko punionica premijer razmišlja, kakvu će snagu imati i koliko će koštati punjenje. Britanska vlada vjeruje da će se već sljedeće godine, zahvaljujući ovoj jednoj izmjeni zakona, svake godine otvoriti 145.000 stanice za punjenje.

Čini se da je ta potpora potrebna ako se Velika Britanija želi držati svoje izjave da će zabraniti prodaju novih automobila s unutrašnjim sagorijevanjem 2030. godine .

Prilagođavanje zelenoj revoluciji

Moramo prilagoditi našu privredu zelenoj industrijskoj revoluciji, kaže Boris Johnson. I ne šali se, jer nove zgrade nisu dovoljne. Novi zakon trebao bi se primjenjivati ​​i na modernizovane zgrade. U obnovljenu zgradu morat će se ugraditi uređaj s kojim će se moći puniti električni automobil.

Britanska vlada se dobro nosi s izazovima koje si je sama postavila. Premijer se iskradao kako bi vozio bicikl tokom izolacije koju je sam postavio. Allegra Stratton, premijerkina glasnogovornica za klimu, već je prodala svoj polovni, stari dizel i vjerojatno je prestala govoriti da još ne voli voziti električni automobil. Dakle, postoji potencijal za poboljšanje.

U Velikoj Britaniji postoji sistem subvencija za kupovinu električnih automobila i plug-in hibrida. Njihova zajednička prisutnost na britanskim cestama je blizu milion primjeraka. Financijski je potpomognuta i ugradnja pomagala za kućno punjenje. Obvezne punionice su sljedeći korak.

Čekamo recepte

I prije smo čuli za takve promjene, no sada je premijer Johnson najavio da će svakog trenutka otkriti detalje novih propisa. Oni će pokazati cijelu istinu o britanskoj odlučnosti. Ostaje za vidjeti hoće li vlada razvodniti svoje hrabre planove i hoće li zapravo svaka nova britanska zgrada imati punionicu za električna vozila.

Komentari

komentara

Prethodni članakRimac Nevera kao terenski automobil. Iznenađujući razlog skupe “zabave” (video)
Naredni članakNiko nije očekivao električni automobil iz Kalašnjikova. Hoće li “uništiti” konkurenciju?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here