Svaki 13. polovni automobil ima vraćenu kilometražu

Od svih vozila provjerenih na carVerticalu u 2023. godini, 7,5 % imalo je vraćenu kilometražu. To znači da jedan od 13 automobila na tržištu ima izmijenjen brojač kilometara, što dovodi do toga da kupci previše plaćaju za takvo vozilo. Platforma je zabilježila ukupno 7,7 milijardi vraćenih kilometara, što je blagi porast u odnosu na 7,4 milijarde godinu ranije.

Najveće vraćanje kilometraže zabilježeno je na Volvu V70 – njegova je kilometraža izmijenjena za nevjerojatnih 450 000 kilometara. Možete samo zamisliti stvarnu kilometražu automobila prije vraćanja. Međutim, nitko ne može pobijediti Toyotu RAV 4 koja je na brojaču imala 993 000 kilometara.

Određene marke vozila podložnije su prevarama s kilometražom. Čak 14,3 % svih Opelovih automobila imalo je vraćenu kilometražu, što naglašava važnost provjera povijesti prilikom kupnje polovnog automobila. Iza Opela slijede Jeep (12,8 %), Land Rover (11,4 %), Lexus (10,8 %) i Porsche (10,5 %).

Vraćanje kilometraže češće je kod starijih automobila. Podatci kažu kako 13,8 % svih automobila proizvedenih 1995. godine ima vraćenu kilometražu, što aute proizvedene ove godine čini najrizičnijima za kupnju. Prevare s kilometražom također su česte kod automobila proizvedenih između 2012. i 2016. godine, gdje je stopa prevara oko 11%. Brojačima kilometara na novijim automobilima može se pristupiti pomoću posebnih dijagnostičkih alata i ne zahtijevaju mehaničku intervenciju.

Prethodni članakVeliki pad vrijednosti električnih polovnjaka. Vrijednost nekih modela za godinu dana pala za 30%
Sljedeći članakPolovina vlasnika električnih vozila ima i bar jedan benzinac ili dizelaš. Za svaki slučaj…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime