Škoda ponuda proizvoda uključuje ne samo automobile, već i širok spektar bicikala. Priča o uspjehu kompanije započela je 1895. godine proizvodnjom prvog bicikla, što je dovoljan razlog da se prisjetimo istorijskih korena i obilježimo Svjetski dan bicikala.

Do danas, češki proizvođač automobila, koji ove godine slavi 125 godina postojanja, održava vezu sa svojim korijenima ne samo kroz partnerstvo sa Tour de France takmičenjem.

Škoda biciklo

Trenutna ponuda Škoda bicikala sadrži 17 modela i to dječijih, klasičnih gradskih bicikala, visokokvalitetnih planinskih i trkačkih do e-bicikala. Praktični sklopivi bicikl, koji se uklapa u prtljažnik svakog Škoda modela, jedno je od Simply Clever rješenja koje zaokružuje ponudu.

Škoda biciklo

Ove godine, Škoda obilježava 125 godina od osnivanja kompanije. Václav Laurin i Václav Klement, osnivači brenda, postavili su kamen temeljac za dalji uspeh davne 1895. godine kada su osnovali svoju biciklističku radionicu.

Tek kasnije, posvetili su se izradi motocikala i automobila. To je jedan od razloga zašto je češki proizvođač automobila još uvijek usko povezan sa biciklizmom: podržava Tour de France kao generalni sponzor 16 godina unazad i daje vozila za organizaciju i upravljanje trakama.

Pored toga, Škoda je kao sponzor uključena i u mnoge druge domaće i međunarodne biciklističke manifestacije.

Nakon biciklističke pauze koju je izazvala korona, češki proizvođač automobila sada promoviše razgovore sa profesionalnim biciklistima putem livestream-a u sklopu globalne kampanje za motivisanje fanova da počnu da se bave sportom.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR