Tajna nije mogla ostati skrivena. Ovo je novi BMW serije 2 coupe

158

BMW serije 2 debitirat će na Goodwood festivalu brzine 2021, koji započinje 8. jula. Međutim, već danas znamo šta možemo očekivati. Upravo su procurile prve fotografije bavarskog coupea.

Fotografije nove “dvojke” pojavile su se na forumu ljubitelja brenda, a zatim su počele kružiti društvenim mrežama. U početku su postojale neke sumnje u tačnost fotografija. Međutim, nema razloga tražiti trik u curenju, tim više što su primjerci u istom ljubičastom laku već viđeni, samo iza kamuflirane prednje strane.

Čini se da linije tijela prikazane na gornjim fotografijama 100 posto odgovaraju maskirnim primjercima, čije je fotografije nedavno objavio sam BMW. Konkretno, govorimo o farovima ili masci hladnjaka, koja je za razliku od većine novih modela marke zadržala razumne dimenzije. Dakle, obećava da će to biti prilično lijep automobil.

Šta je sa tehničkim detaljima?

Nova Serija 2 temelji se na skraćenoj platformi “trice”, pa će zadržati konfiguraciju stražnjeg pogona s mogućnošću korištenja xDrive pogona na sva četiri točka, koji će vjerojatno biti rezervisan za “M” verziju. Isto kao i 6-cilindrični 340 KS. Slabije verzije, bit će 4-cilindarske.

Do sada je najveća prednost Serije 2 bila njegova okretnost i dobro uravnotežena šasija. Ostaje nadati se da će nasljednik zadržati ove prednosti. Detalje ćemo znati za nekoliko dana. Svakako se ima šta čekati.


Komentari

komentara

Prethodni članakPutuj Evropo, nemoj više čekati na nas! Njemačka već postigla cilj od milion električnih automobila na cestama
Naredni članak695 Esseesse je najbrža verzija u Abarth ponudi

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here