Tavascan, Terramar i UrbanRebel. CUPRA predstavila tri nova modela

610

Španjolci su predstavili 3 potpuno nova modela.

Mlada marka koncerna VAG sve hrabrije ulazi u elektromobilnost. Nakon premijere modela Born, CUPRA napada tržište s tri nova automobila. Ali nisu svi električni.

Tokom premijere, posvećene planovima brenda za sljedeće 3 godine, na sceni su se pojavila čak 3 nova modela:

Terramar

CUPRA Terramar

Za prvi, Terramar, poznato je da je dug samo 4,5 metara i prodavat će se kao blagi hibrid ili kao plug-in hibrid s baterijom koja može prijeći do 100 km s jednim punjenjem.

Tavascan

CUPRA Tavascan

Tavascan je evolucija konceptnog modela iz 2019. Na tržište će ući 2024. kao drugi električni model marke. Koncept od prije nekoliko godina pokretao je sistem od 300 KS, sličan onom koji se koristi u Volkswagen ID 5 GTX, s baterijom od 77 kWh.

Model UrbanRebel dobio je najviše pažnje

CUPRA UrbanRebel

Bit će to treći električni model Cupre, isključivo električni i, kao i Tavascan, izgrađen na bazi Volkswagen MEB platforme. S dužinom karoserije od samo 4,03 metra, bit će to jedan od najmanjih električnih automobila u skupini. Prodavati će se paralelno sa Škodom i VW malim električnim crossoverima. Navodno, njegova cijena će početi od oko 20,000 euro.

CUPRA UrbanRebel

Električni motor od 226 konjskih snaga bit će dovoljan da automobil ubrza do 100 km/h za 6,9 sekundi, a baterija će izdržati do 440 kilometara. Koliki će biti njegov kapacitet, još nije objavljeno. S druge strane, predstavljen je i njegov atraktivno dizajniran interijer.

Moram priznati da menadžeri brenda Cupra odlično rade svoj posao. Predstavili su tri potpuno nova modela koji se izdvajaju iz goleme palete modela Volkswagen grupacije. I inače, potpuno su zasjenili Seat iz kojeg dolaze – jer, podsjetimo, Cupra je nekoć bila samo sportska verzija Seat modela. Danas se može reći da je jako dobro što Volkswagen nije uspio kupiti Alfa Romeo. Zahvaljujući tome možemo vidjeti ove nove, na prvi pogled veoma lijepe modele. Čekamo njihove tržišne premijere. Obećavaju da će biti sjajni.

Volkswagen Taigo (2022). Cijena u BiH kreće od 40,389 KM
Prethodni članakHyundai, Kia i Genesis planiraju više modela specijalno za Evropu
Sljedeći članakNa poklopcu rezervoara Toyote Yaris otkrivene bakterije koje jedu gorivo!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime