Tesla sprema samovozeći taksi. Zvaće ga Cybercab (video)

Kompanija Tesla nam je pokazala dijelove predstojećeg Cybercaba, autonomnog taksija koji bi trebalo da bude zvanično predstavljen 8. avgusta.

Snimak objavljen na Twitteru prikazuje ono što bi trebalo da bude enterijer ovog EV-a koji će, po svemu sudeći, biti dvosjed. Tu je i nekoliko skica koje bit rebalo da nam pokažu kakav će biti njegov oblik.

Zvanične skice prikazuju unutrašnjost bez volana i dva sjedišta, a možemo vidjeti i veliki ekran postavljen na kontrolnu tablu, sličan infotainment ekranu koji imaju drugi Tesla automobili.

Od onoga što možemo zaključiti o eksterijeru, izdvaja se to da je Tesla odabrao vrata koja se otvaraju nagore, a čini se da je njihov mehanizam negdje između Lamborghinijevih “makazastih” vrata i Meklarenovih “leptir” vrata.

Takođe, možemo da vidimo i obrise aerodinamične siluete EV-a uključujući, nagnut krov i prekrivene zadnje točkove, zbog čega automobil ima futuristički izgled.

Saznaćemo više o Cybercabu na zvaničnom predstavljanju u avgustu, a očekuje se da će Tesla na tom događaju objaviti i specifikacije, ali i da će nam pokazati konačni dizajn eksterijera i unutrašnjosti.

Prethodni članakBuild Your Dreams (BYD) saloni gore. Deseti požar u 3 godine (video)
Sljedeći članakGoodyear u ozbiljnim problemima? Pretresi u evropskim sjedištima!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime