Toyota C-HR Prologue najavljuje drugu generaciju japanskog bestselera

309

Toyota C-HR Prologue najavljuje drugu generaciju japanskog bestselera. Poznavajući Toyotinu politiku, već znamo kako će ona izgledati.

Predstavljajući ovaj konceptni automobil, Japanci su zapravo otkrili kako će izgledati druga generacija crossovera u ponudi od 2016. godine. Toyota C-HR Prologue dizajnirana je tako da će se samo “promjenom detalja” razlikovati od serijskog automobila. Slično je bilo i s Aygom X Prologueom koji je u proizvodnju krenuo samo s kozmetičkim zahvatima.

Toyota C-HR Prologue kompaktni SUV

Nedavno se pojavio konceptni SUV baziran na liniji bZ i pitali smo se nije li to ono što će biti nova generacija C-HR-a. No, Japanci su odlučili razdvojiti obje linije modela.

Ipak, sačuvani su svi elementi koji C-HR čine toliko prepoznatljivim. Kratka, podrezana leđa, stražnja vrata sa skrivenom ručkom i nulta vidljivost sa stražnjeg sjedala. Linija prozora Prologuea ne raste tako dramatično, ali staklo završava na pola puta kroz vrata.

Straga se nalaze svjetla koja se protežu sve do krova duž strmo zakošenog stupa C. S druge strane, tu je svjetlosna ploča pune širine, koja pomalo podsjeća na Yaris Cross. Iznad stražnjeg stakla pronaći ćete karakterističan, dvostruko izbočeni spojler.

Prednja strana je “klasična” – ako možemo govoriti o dizajnerskoj liniji predstavljenoj prošle godine. Jasno je vidljivo da imamo posla s Toyotom.

Još nema detalja, ali u ponudi motora će biti hibridi

Proizvođač za sada ne otkriva šta će se nalaziti ispod haube novog C-HR-a, ali možemo očekivati ​​pogone poznate iz novog Priusa. Dakle, trebao bi doći i dugo najavljivani plug-in hibridni sistem.

Toyota ne otkriva datum izlaska. No, možemo pretpostaviti da će to biti sljedeće godine.

 

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
Prethodni članakEvo na šta trebate obratiti pažnju kada automobil neće da upali
Sljedeći članakPreživio udes u Ferrariju pri brzini od 300 km/h!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime