Nakon prve verzije nove Supre sa 3,0 litarskim šestocilindričnim motorom koji ima 340KS i 500 Nm, Toyota će kasnije ove godine u Evropi ponuditi i Supru sa slabijim, i to 2,0 litarskim turbo četvorocilindričnim agregatom.

Iako če biti slabija (i jeftinija), to ne znači da ova nova verzija neće biti zabavna za vožnju, navode iz Toyote.

Ukratko, Toyota GR Supra 2.0L Turbo će raspolagati sa 190 kW/258KS i 400 Nm obrtnog momenta, u paru sa ZF osmostepenim automatskim mjenjačem. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 5,2 sekunde, dok je najveća brzina el. ograničena na 250 km/h. Sem toga, GR Supra 2.0L Turbo je i 100 kg lakša od snažnije verzije, a ima i raspored težine 50:50.

Dio opreme će činiti i 18-inčni alu točkovi, audio sistem sa četiri zvučnika, 8.8-inčni displej, sportska sjedišta sa crnom alkantarom, sistem za prepoznavanje pješaka i biciklista, održavanje vozila u kolovoznoj traci, sietem prepoznavanja saobraćajnih znakova…

Nudiće se i tri opciona paketa (Connect, Sport i Premium), a tu će biti i specijalno izdanje Fuji Speedway edition (metalik boja, mat crni točkovi od 19 inča, crveni retrovizori, detalji od ugljeničnih vlakana i crveno/crna alkantara u unutrašnjosti).

Nova, manje moćna Supra trebala bi imati i nižu cijenu kako bi više ljudi moglo priuštiti kupovinu novog sportskog automobila. Početak prodaje je planiran za mart.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR