Toyota je novi Yaris predstavila sredinom oktobra (dugačak je 3940 mm, dostupan samo u verziji sa 5 vrata i napravljen na TNGA platformi odnosno njenoj najmanjoj varijanta GA-B), a sljedećeg mjeseca će prikazati i sportski GR Yaris za koji se pobrinuo Gazoo Racing.

Zvanična premijera će se održati 10. janaura 2020. na Tokyo Auto Salonu, a ove najnovije špijunske slike potvrđuju da će GR Yaris za razliku od standardnog modela imati 3-vratnu karoseriju.

GR Yaris će zameniti dosadašnji Yaris GRMN, a biće regularni deo ponude novog Yarisa. To znači da se neće raditi o ograničenoj seriji kao što je to bio slučaj sa prethodnikom.

U svakom slučaju, ovaj GR Yaris će biti hot-hatch verzija novog Yarisa, što podrazumjeva snažan motor (po nekima to će biti četvorocilindrični turbo benzinac), manuelni mjenjač, pogon na sva četiri točka, aero body kit (proširenja blatobrana, izmjenjeni branici, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler…), pa set novih točkova, modifikovano oslanjanje, širi trag točkova, jače kočnice, sportski izduvni sistem i dotjerani enterijer sa sportskim sedištima i volanom.

Prodaja novog GR Yarisa treba da počne do sredine sljedeće godine, a više detalja slijedi.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR