Toyota iznenadila objavom. Da li je ovo novi Prius?

276

Japanski brend iskoristio je društvene mreže kako bi predstavio misterioznu grafiku koja bi trebala predstaviti novi model.

Napomena “Hybrid Reborn” sugeriše da bi ovo mogla biti nova generacija Priusa. U svakom slučaju, premijera je 16. novembra, dakle točno za šest dana – iduće srijede.
Grafički teaser prikazuje prednje svjetlo i komad prednjeg dijela novog vozila. Možete vidjeti da su dizajneri ovdje koristili najnoviji dizajnerski trend, koji je vidljiv u asortimanu električnih bZ.

Druga grafika prikazuje stražnje bočno staklo, strmo padajuću liniju krova i kromirane ukrase. Ako je to doista novi Prius, očekujte najelegantniju generaciju ikada.

Post sadrži link koji preusmjerava na web stranicu, gdje također možete vidjeti obris figure. Je li to fastback? Više kao liftback, ali to tek treba vidjeti.

Podsjetimo, sve prethodne generacije Toyote Prius bile su dizajnerski odvažne, ali se ne mogu nazvati atraktivnim. Možda će sada biti drugačiji, odvažniji i još uvijek poseban. To je ono što želimo brendu i njegovim kupcima.

Novi Prius može se bazirati na platformi E3, koja je svojevrsni hibrid GA-C arhitekture. Zanimljiva činjenica je glasina o dodatnoj elektrificiranoj verziji baziranoj na vodiku.

Trebali bismo saznati više sljedeće sedmice. Ako to nije nova Toyota Prius, šta onda? Nema nagađanja. Proizvođač bi vas mogao iznenaditi.
Prethodni članakAudi Bosna i Hercegovina. Produžena garancija: 5 godina ili 150.000 km
Sljedeći članakOsmišljena nova tehnologija: Litij za baterije električnih automobila dobivat će se iz morske vode?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime