Četvrta generacija jednog od najomiljenijih kompaktnih automobila u Europi, ali i Bosni i Hercegovini, doživjela je danas svoju svjetsku premijeru. Vanjski i unutrašnji izgled potpuno nove Toyote Yaris prikazan je po prvi put, te su otkriveni detalji vezani za dizajn i pogon.

Potpuno nova Toyota Yaris dizajnirana je kako bi odgovorila na sve veće izazove svakodnevnog gradskog života i sve veće zahtjeve današnjih kupaca kompaktnih automobila. Od gradskog automobila očekuje se da pruži i stil i praktičnost, da bude jednostavan za parkirati, okretan u gradu, a opet ugodan na dužim putovanjima. Da pruža vodeće standarde sigurnosti i najniže moguće troškove održavanja. I, naravno, da sve ovo pruži po pristupačnoj cijeni.

Kako bi odgovorio na ove, sve veće zahtjeve, novi Yaris donosi filozofiju Toyotine Nove Globalne Arhitekture po prvi put u ovaj segment vozila, te Toyotin hibridni pogon četvrte generacije. Ovaj pristup, dopunjen naprednim aktivnim i pasivnim sistemima sigurnosti teži stvoriti najsigurniji automobil u klasi.

Vanjski dizajn novog Yarisa opisuju kao „kompaktan i okretan“, uvijek spreman za kretanje i uživanje, stvarajući automobili koji je okretan u gradskoj vožnji i lagan za parkiranje, ali koji je zadržao sav unutrašnji prostor na koji su kupci navikli, što je suština Yarisove filozofije „veliki mali“.

Dizajn unutrašnjosti slijedi princip „manje je više“, stvarajući otvoren i prostran prostor za vozača i suvozač, a visokokvalitetni materijali pružaju topao ambijent u kabini.

Novi Yaris, pored 1,5 litarskog hibridnog pogona nove generacije, bit će dostupan i sa 1,5 i 1,0-litarskim benzinskim motorima.

Početak prodaje novog Yarisa očekuje se na jesen 2020. godine.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR