Troškovi punjenja električnih automobila u Münchenu bit će skuplji i do 80 posto

1144

Troškovi punjenja električnih automobila u Münchenu osjetno će porasti nakon 1. aprila 2022. godine. To je rezultat odluke lokalnog operatera da ne može ostati pasivan na povećanje cijena struje i inflaciju.

Dnevni list Abendzeitung Muenchen, obavještava o planiranim povišicama punjenja električnih vozila. Kako se doznaje, SWM – mreža stanica za punjenje električnih vozila, 17. februara 2022. izdala je poruku u kojoj obavještava o planiranim povišicama u Münchenu.

Glasnogovornik SWM-a objasnio je da više ne mogu funkcionisati s sadašnjim kvotama i da “cijene energije i ukupno povećanje troškova čine regulaciju potrebnom odmah”. Povećanja koja će se primjenjivati ​​od 1. aprila 2022. bit će značajna.

Na AC punionicama cijena će porasti sa 0,38 € na 0,49 € po kWh, a na DC stanicama sa 0,38 € na 0,69 €, što za sesiju punjenja s npr. 50 kWh znači povećanje sa 19 € na 34,5 €. To su svakako iznosi koje će novčanik snažno osjetiti. Treba, međutim, napomenuti da su stope u Münchenu dosad bile jedne od najnižih, a tek će se sada približiti nacionalnom standardu.

Ipak, odluka SWM-a naišla je na kritike Ekološko-demokratske stranke (OeDP) koja otvoreno govori o “cjenovnom šoku” i traži reakciju gradskih vlasti po tom pitanju. “München već desetljećima premašuje granice onečišćenja zraka koje je postavio zakon EU”, kaže vijećnik Tobias Ruff.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
Prethodni članakStrogi standard Euro 7. Proizvođači automobila se boje da neće moći pripremiti nove motore!
Sljedeći članakTeretni brod prepun Bentleya, Porschea i Lamborghinija gori u Atlantskom oceanu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime