Volkswagen će 27. juna predstaviti nasljednika Passata

609

Volkswagen će u uskoro predstaviti pretprodukcijsko izdanje ID-a. Aero. Ovo je najava novog automobila više srednje klase, koji bi u budućnosti mogao zamijeniti, između ostalih i kultnog Passata. Naravno, kao i svi modeli ID linije, on će biti električni.

Odavno je poznato da Volkswagen ima hrabre planove za razvoj niza električnih modela. Ono što je vrijedno napomenuti, osim crossovera, bit će mjesta i za klasičnije dizajne poput Passata. Primjer bi bio koncept ID-a. Aero, koji će biti predstavljen uskoro, 27. juna 2022.

Prema najavi proizvođača, automobil će biti baziran na MEB platformi. Što se tiče tehničkih rješenja i dizajna, imat će puno zajedničkog s drugim ID modelima koji su već dostupni. To je prilično veliki automobil koja balansira na granici D i E segmenata.

O tome svjedoči dužina karoserije od 5 metara, u šta je teško povjerovati kada se gledaju skice. Linije izgledaju lagano i dinamično. Hoće li biti tako, vidjet ćemo uskoro.

Nije poznato hoće li se prilikom premijere koncepta objaviti tehnička specifikacija. Ovaj pobuđuje veliku znatiželju, jer – barem neslužbeno – obećava da će biti stvarno dobar. Glasine govore o velikoj bateriji (84 kWh) i dometu do 700 km.

27. juna ćemo vidjeti pretprodukcijsku verziju. Godinu dana kasnije, gotovi primjerci trebali bi biti isporučeni u Kinu. Poznato je da će se automobil prodavati i u Sjevernoj Americi i Evropi. Za sada je, međutim, teško reći kada.

Volkswagen Taigo (2022). Cijena u BiH kreće od 40,501 KM
Prethodni članakŠkoda Octavia – facelifting i za Sedan i za Combi
Naredni članakNjemačka neće podržati zabranu prodaje automobila s unutrašnjim sagorijevanjem od 2035. godine

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here