Space Vizzion zasad je samo koncept, ali prilično zanimljiv. Za sada se marka fokusira na promociju kompaktnog ID.3-a, ali na putu su već veći ID.4 i ID.Roomz koji bi trebali uvesti elektrifikaciju u svijet SUV-ova. Iako su crossoveri sve više i više u modi, mnogi ljudi još uvijek traže porodične karavane. Volkswagen je odlučio pripremiti odgovor na ove potrebe.

SPACE VIZZION

Električni karavan

Električni automobili ne moraju biti ograničeni samo na gradske ili kompaktne verzije. Na tržištu imamo sve više električnih crossovera, pa čak i sportskih automobila. 2023. Volkswagen će predstaviti i električni porodični karavan, što će mogli protumačiti kao električnu verziju gotovo legendarnog Passata.

Ralf Brandstätter, izvršni direktor Volkswagena, potvrdio je planove za lansiranje električnih karavana. Za sada se marka može pohvaliti konceptualnim ID modelom. Space Vizzion, koji je dobio tehničko kodno ime “Aero B”. Novi model trebao bi se temeljiti na MEB platformi, koja će osigurati veliki kapacitet baterije, prtljažni prostor i izvrsne performanse. Kaže se da bi ovaj porodični karavan trebao imati domet do 700 kilometara.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR