Dok mnogi veliki proizvođači automobila izbacuju kabriolete iz svoje game zbog neisplativosti, Volkwagen je ipak ponudio kupcima novi model sa otvorenim krovom. Umjesto da za kabrio verziju izabere neki od klasičnih putničkih automobila, njemački auto-gigant odlučio je da kao osnova za novi kabriolet posluži kompaktni krosover T-Roc, računajući da se kupci u Evropi sve više okreću SUV/krosover modelima.

VW T-Roc Cabriolet jeste baziran na standardnom modelu T-Roc, ali su izvršene značajne dizajnerske i konstruktivne modifikacije. Tako je međuosovinsko rastojanje povećano za 37 mm, a ukupna dužina vozila za 34 mm. Karakteristično za kabriolete, automobil umjesto 4 ima samo 2 vrata, a karoserija je dodatno ojačana kako bi se nadomjestio nedostatak čvrstog krova.

Volkswagen tvrdi da se pokretni platneni krov spušta ili podiže za svega 9 sekundi, a obje operacije mogu se izvoditi i dok je auto u pokretu, ali samo pri brzinama do 30 km/h. Danak uživanju u vožnji sa vjetrom u kosi platio je prtljažni prostor koji je u odnosu na standardni T-Roc smanjen za 161 litra i kod kabrioleta iznosi 284 l.

Kupcima će u početku biti na raspolaganju dvije motorske opcije. Bazični benzinac je 3-cilindarski 1.0 TSI sa 115 ks (85 kW), a tu je i 1.5 TSI sa 4 cilindra i 150 ks (110 kW). Snažniji model ekskluzivno dolazi sa 7-stepenim automatikom sa duplim kvačilom, dok je trocilindraš uparen sa 6-brzinskim manuelnim mjenjačem.

U ponudi će biti dva dizajnerska paketa, Style i sportskiji R-Line.Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR