Volkswagen je SUV model Tayron kineskim kupcima ponudio krajem 2018. godine a uskoro stiže i njegova Coupe verzija koja će nositi naziv Tayron X. To povrđuju i ove slike koje su objavili kineski sajtovi, dok je zvanična promocija po ranijim najavama trebalo da se održi na aprilskom sajmu automobila u Pekingu. Ipak, taj sajam će zbog Korona virusa najvjerovatnije biti otkazan pa će Tayron X premijeru imati na nekom drugom događaju.

I Tayron X je napravljen na MQB platformi, a što se dimenzija tiče ovaj model je dugačak 4586 mm, visok 1635 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2731 mm. Osim drugačijom linijom krova, Tayron X se od obične verzije razlikuje i po drugačijim zadnjim svjetlima i braniku. Za unutrašnjost su između ostalog predviđeni digitalna intsrument tabla i infotainment sistem.

U ponudi motora će biti 2,0 litarski turbo benzinac u verzijama sa 180KS i 220KS (ovaj potonji u paru i sa sedmostepenim DSG mjenjačem), mada neki izvori pominju da će se kasnije u paleti naći i 1,4 litarski turbo benzinac sa 150KS.

Sem sa prednjim pogonom Tayron X će u nekim verzijama biti dostupan i sa pogonom na sva četiri točka. Kao i za regularni Tayron, i za proizvodnju Tayrona X u Kini će se brinuti tamošnji FAW-Volkswagen (ranije informacije kažu da je planirana proizvodnja od oko 65.000 primjeraka godišnje).


Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR