Volkswagen je u Evropi zvanično počeo da prodaje nekoliko novih verzija svog velikog SUV modela Touareg. U pitanju su Touareg eHybrid i Touareg R plug-in hybrid koji u Njemačkoj koštaju 72.378 eura odnosno 84.660 eura.

VW Touareg R Plug-In HybridZanimljiviji je Touareg R koji je dobio plug-in hybrid pogon. To ovde podrazumeva kombinaciju 3,0 litarskog V6 turbo benzinca i elektromotora sa ukupno 340 kW/462KS i 700 Nm obrtnog momenta (uz 8-stepeni automatski mjenjač i pogon na sva četiri točka).

Baterije su od 14.1 kWh, a moguća je i vožnja samo na struju (oko 47 km). Najveća brzina je ograničena na 250 km/h, dok potrošnja po fabričkim podacima iznosi 2,7 l/100 km. Touareg R je dobio i 20-inčne alu točkove, aerodinamički paket (izmenjeni prednji branik, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler), prednju masku sa R logom, LED matrix prednja svjetla, sportski podešeno oslanjanje, novi izduvni sistem, jače kočnice i dotjerani enterijer (sa sportskim sjedištima, multifunkcionalnim kožnim volanom sa zaravnjenim donjim dijelom, piano black detaljima…).

Jedna od boja u ponudi će biti i “Lapiz Blue” plava.

VW Touareg R Plug-In HybridSlabiji Touareg eHybrid takođe komvinuje V6 benzinac i elektromotor, ali sa manje snage – 381KS. I ovde je u elektro modu domet 47 km, dok potrošnja goriva iznosi 2,6 l/100 km. Standardni deo opreme ozmeđu ostalog čine 4-zonski klima uređaj, digitalna instrument tabla, Discover Premium navigacija i panoramski korv, a nudi se takođe i Park Assist sistem za pomoć pri parkiranju.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR