Volkswagen u Fordovom salonu. Ovo je Caddy prerušen u Tourneo Connect

262

Tržište kombija nije dovoljno veliko da bi bilo isplativo stvarati nove modele, pa je Ford sklopio prijateljstvo s Volkswagenom i stvorio novi model Tourneo Connect.

To nikoga ne bi trebalo iznenaditi. Stvaranje komercijalnih vozila aktivnost je koju su evropski proizvođači razvijali godinama. Renault-Mercedes-Dacia protiv Peugeot-Citroen-Opel-Toyota su najveći igrači na ovom tržištu danas. U eri SUV-ova i crossovera nije isplativo trošiti novac na izradu novih modela, na koje se gleda uglavnom kroz prizmu komercijalne ponude i najniže cijene korištenja, a dizajn i jedinstvena rješenja idu u pozadini.

Pisali smo o tome prošle godine da će Ford i Volkswagen praviti kombije. Danas možemo vidjeti prvi rezultat ove saradnje.

Upoznajte novi Ford Tourneo Connect

U Fordovoj verziji to izgleda ovako:

A u originalu – ovako:

Unutrašnjost Forda izgleda ovako:

Unutrašnjost Volkswagena ovako:

Automobil će se pojaviti sa četiri nivoa opreme, te će se nuditi s dva motora- benzinski 1.5 sa kapacitetom od 114 KS s ručnim ili automatskim mjenjačem i 2.0 dizel verzija sa snagom od 102 KS. Na cjenicima će se naći i varijanta 4 × 4 – samo s dizelskim motorom od 122 KS s ručnim mjenjačem.

Novi Ford Tourneo Connect bit će dostupan s redovnim konfiguracijama međuosovinskog razmaka (L1) i produžena verzija (L2)

Produžena verzija će moći progutati predmete dužine do 3,1 metar, a obične – 2,6 metara. Iza drugog reda sjedala, produžena verzija će imati dužinu poda 1,45 metar, a kraća – 1,1 metar.

Popis opreme Tourneo Connect uključuje sve sisteme poznate iz današnjih automobila, dugačak popis pomoćnika vozaču su dostupna putem aplikacije FordPass.
Komentari

komentara

Prethodni članakKalifornija zabranjuje prodaju kućanskih aparata s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem
Naredni članakToyota Mirai osvojila novi Guinnessov rekord – 1.360 km sa jednim rezervoarom vodika

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here