Volvo Trucks Vera kreće na prvi radni zadatak

Protekle godine, Volvo Trucks je predstavio svoje prvo povezano, autonomno i električno vozilo/tegljač, Vera , kojeg sada upućuje na prvi radni zadatak.

Prvi zadatak je transport robe u povezanom i repetitivnom toku, iz logističkog centra kompanije DFDS do lučkog terminala kompanije APM Terminals u Göteborgu.

To je prvi korak ka implementaciji Vere u stvarne transportne operacije, te razvoj potencijala za slične zadatke. Svrha zadatka je da se omogući besprijekoran i konstantan protok robe, koji odgovara zahtjevima za veću efikasnost, fleksibilnost i održivost, na unaprijed definisanim javnim cestama u industrijskoj zoni.

U ovom projektu implementacije Vere, Volvo Trucks i DFDS su glavni partneri, kao patrner uključen je APM Terminals, a inicijativa se sprovodi uz podršku Švedske agencije za inovacije Vinnova, Švedske uprave za saobraćaj i Švedske agencije za energetiku, kroz program strateškog istraživanja vozila i inovacija FFI.

-Kompanija DFDS pruža trajektne i transportne usluge u Evropi i Turskoj, sa 8.000 uposlenika u 20 zemalja i sjedištem u Kopenhagenu.


-APM Terminals je lučki servis i provider rješenja za kontejnerske terminale, koji upravljaju mrežom od 76 luka širom svijeta, a dio je logističke kompanije A.P. Moller-Maersk, koja djeluje u 130 zemalja i zapošljava oko 70.000 uposlenika.


-Inicijativa se sprovodi uz podršku Švedske agencije za inovacije Vinnova, Švedske uprave za saobraćaj i Švedske agencije za energetiku, kroz program strateškog istraživanja vozila i inovacija FFI.

Izvor: Kamioni.ba

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR