Zvanično predstavljen Renault Arkana

Renault je danas u Rusiji i zvanično predstavio serijsku verziju modela Arkana, koji je u formi koncept vozila promovisan na sajmu automobila u Moskvi prošle godine.

Naziv Arkana je inače nastao iz latinske reči Arcanum (“tajna”), a radi se o SUV-Coupe modelu koji će na ruskom tržištu u izdanju Edition One startovati po cijeni od 1.419.990 rubalja (19.760 eura).

U vesti se navodi da je Arkana napravljena na novoj modularnoj platformi, dok dimenzije vozila izgledaju ovako: dužina 4545 mm, širina 1820 mm, visina 1565 mm, međuosovinsko rastojanje 2721 mm i klirens 205 mm.

Ovde i podatak da zapremina prtljažnika iznosi 508 litara odnosno 1333 litara sa oborenim zadnjim sjedištima. U gami motora su 1,6 litarski atmosferski benzinac sa 114KS/156 Nm i 1,3 litarski turbo benzinski TCe agegat koji raspolaže sa 150KS i 250 Nm. U zavisnosti od motora, ugrađivaće se manuelni mjenjači sa 5 i 6 stepeni, kao i CVT X-Tronic automatska transmisija.

Takođe, uz verzije sa prednjim pogonom biće dostupne i varijante sa pogonom na sva četiri točka.

U opremi će se između ostalog naći i Easy Link multimedia sistem sa 8.0-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, Multi-Sense sistem sa tri moda (Eco, Sport i individualni My Sense), pa volan i sjedišta sa grijanjem, Bose audio sistem sa 8 zvučnika, kao i Yandex.Avto, Android Auto, Apple CarPlay servisi.

Renault će Arkanu kasnije prodavati i na drugim tržištima (u Južnoj Koreji će biti dostupan pod markom Samsung), uz najavu da će ovim modelom ojačati poziciju u segmentu koji raste veoma brzo, kao i da će ovaj automobil sa međunarodnom dimenzijom otvoriti novo poglavlje u istoriji kompanije u Rusiji.


Prodaja dakle prvo startuje u Rusiji, a za proizvodnju se brine Renaultova fabrika u Moskvi.


Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR