Škoda danas predstavlja Citigo iV i Superb iV, pridošlice koje služe kao početni signal za novu pod-oznaku brenda iV (čitati aj-vi), pod kojom rangira “inovativnu, inteligentnu i inspirativnu e-mobilnost”. U ovom članku svu pažnju posvećujemo modelu Citigo e iV, odnosno potpuno električnoj varijanti najmanje Škode.

Citigo e iV ima bateriju kapaciteta 36,8 kWh koja je smještena donjem dijelu vozila. To znači da mala Škoda ima WLTP radijus od 265 kilometara. Snaga električnog motora snage 83 KS se prenosi na prednje točkove i omogućava ovom električnom mališanu ubrzanje od 0-100 km/h za 12,5 sekundi. Najveća brzina je 130 km/h. Ako želite da ubrzate od 60 do 100 km/h, potrebno vam je 7,6 sekundi. Prtljažni prostor je kao kod standardnog Citigo 250 litara. Sa punjačem od 40kW, Citigo e iV dostiže 80% kapaciteta baterije za jedan sat. Sa 7.2kW punjačem potrebno vam je više od četiri sata.

Citigo e iV možemo se prepoznati po modifikovanoj rešetki, koja je završena u boji karoserije. Branici odstupaju od onih koji su na već nama poznatim verzijama. Poklopci bočnih ogledala sa ugrađenim pokazivačima pravca su standardni. U unutrašnjosti nailazimo na novi interijer. Citigo e iV je dostupan samo kao verzija sa petoro vrata, ima električne prozore, potpuno automatski klima uređaj i Radio Swing II kao standard. Standardna je i priključna stanica namijenjena vašem pametnom telefonu.


Citigo e iV će biti dostupan kod BiH dilera sljedeće godine.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR