Dacia je sa modelom Sandero osvojila evropsko tržište, a sada planira ući u C segemnt, i to na velika vrata sa modelom Jogger .
Naravno, planovi tu ne završavaju, jer će Jogger biti dostupan i u hibridnoj izvedbi, a do 2025 godine, Dacia će predstaviti još dva nova modela.
Jogger je mješanac, koji je predodređen na uspjeh – dugačak je kao karavan, prostran kao MPV, a sa klirensom visine 200 mm izgleda kao SUV. I uz visok nivo funkcionalnosti, imaće pristupačnu cijenu. Iako će na tržište još uvijek nije stigao, sasvim je sigurno da će naići na dobar tržišni odziv.

Dacia Jogger, je dugačak 4.547, širok 1.784 i visok 1.632 mm, sa međuosocvinskim rastojanjem od 2.897 mm, što ga čini najdužim modelom rumunkog proizvođača.
Unutrašnji prostor nadilazi većinu aktuelnih modela u C segemntu: u verziji sa 5 sjedišta, prtljažnik ima zapreminu od 708 l, a sklapanjem drugog reda sjedišta, dobija se zapremina od 1.819 l. Zanimljivo je da i u verziji sa svih 7 sjedišta, ostaje prtljažnik zapremine 160 l.


Da bi se adovoljile potrebe kupaca, Joggera ćepokretati novi 3-cilindarski benzinski motor sa trubopunjenjem TCe 110, sa 110 KS (81 kW) i 190 Nm obrtnog momenta pri 1.750 o/min, dok se pri 2.900 o/min može očekivati svih 200 Nm obrtnog momenta.
Za ekološki nastrojene kupce u ponudi će motor sa oznakom ECO-G 100, na LPG, sa 100 KS.
Ponuda pogonskih agregata će biti proširena 2023. godine sa hibridnom izvedbom (samopunjivi hibrid) čiju osnovu čini benzinski motor radne zapremine 1,6 l, dva elektromotora i baterija kapaciteta 1,2 kWh.
Dizajnerski, Joggerpodsjeća na aktuelne modele u ponudi, ali ima nova prednja svjetla, stražnja svjetla sa Y motivom, velike točkove i povišen klirens, da bi se dobro snalazio na lošim cestama.
Također, Jogger će biti opremljen brojnim sistemima sigurnosti i asistencije, pa će biti najsigurniji i najkomforniji Dacijin model do sada.
Dacia planira otvoriti knjige narudžbi u 30-tak evropskih zemalja uključujući Tursku i Izrael, iako će u prodajne salone stići u februaru 2022. godine.
Prethodni članakOpel Astra Sports Tourer – uskoro i karavan
Naredni članakApple ONE – iPhone na točkovima

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here