Devet miliona dolara za registarsku tablicu. Rolls-Royce je tek skromni dodatak

268

Život u Dubaiju nije za prosječnu osobu. Možda imate skup auto, ali važnija je registarska tablica koja može biti i skuplja. Međutim, ako si to možete priuštiti, morate sačuvati obraz i imati nekoliko u svojoj kolekciji.

Riječ je o poslovnom čovjeku po imenu Abu Sabah. Muškarac se u kameru pohvalio da posjeduje najskuplju registarsku tablicu na svijetu. To nije sasvim tačno, jer bi tablica s brojem 1 vjerojatno bila najskuplja da je sadašnji vlasnik želi prodati. Biznismen za nekretnine Saeed Abdul Ghaffar Khouri platio je manje od 5 miliona američkih dolara 2008.

Posjeduje jednocifreni broj 5 koji je kupio za 9 miliona dolara. Novinarima je rekao da ga je kupio jer su ga vratili iz hotela. Njegov “prilično cool auto” nije imao dovoljno atraktivnu registarsku tablicu.

Već posjeduje dvocifrene registarske tablice, 48, 49 i 27, no ova s brojem 5 je najvrjednija u njegovoj kolekciji i krasi Rolls-Royce Phantom koji košta 800.000 dolara. Interesantno, skupi automobil je 11 puta jeftiniji od registarske tablice.

Je li se pametno ovakvim “poduhvatom” hvaliti na TV-u?

Morate sami prosuditi. Po mnogima i ne, ali je teško optužiti Sabaha da je učinio nešto loše.

Abu Sabah je zapravo Balwinder Sahni, predsjednik i izvršni direktor kompanije RSG International za trgovanje nekretninama sa sjedištem u Dubaiju. Veliku pažnju privukao je 2016. godine kada je na aukciji kupio registarsku tablicu s brojem “9”, što je njegov sretni broj, za koji je navodno platio 9 miliona dolara.

Ali tada kao i sada, Sahni je imao problem s ljudima koji su ga kritikovali zbog njegove kolekcije registarskih tablica. Kako sam ističe, nikada nije tražio publicitet po tom pitanju.

Međutim, čini se da je njegov nedavni intervju za BBC u potpunoj suprotnosti sa takvim navodima. To definitivno znači kraj anonimnosti za poslovnog čovjeka iz Dubaija.

Hyundai i30 (2022). Cijena u BiH kreće od 28,490 KM
Komentari

komentara

Prethodni članakCesta prekrivena snijegom. Fiat Panda 4 × 4 pokazuje šta sve može (video)
Naredni članakAkcija izvlačenja Lade iz zaleđenog jezera krenula po zlu (video)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here