Jeep Renegade 4xe na testu “sjevernog jelena”: SUV nije za sportsku vožnju (video)

100

Američka marka je poznata po proizvodnji terenskih vozila. Ovo je Jeep Renegade 4xe u varijanti Trailhawk. Zanimljivo je da se radi o hibridnoj (plug-in) varijanti. Automobil je svojim dimenzijama u segmentu gradskih modela, ali njegove vještine, osim na asfaltu, nadmašuju praktički svakog potencijalnog konkurenta.

Može li se takav automobil nositi s testom “sjevernog jelena”? Karakteristike pogonskog mehanizma to ne ukazuju. Velika težina praznog vozila (baterije), veliki razmak od tla i hod ovjesa, kao i širok profil guma ne pogoduju brzim promjenama na stazi.

Treba i dodati da je pokušaj proveden na jačoj hibridnoj verziji. Uzorak je bio opremljen gumama Goodyear Vector 4 Seasons M + S 235/55 R17 99H. Ali krenimo redom…

Pri brzini od 70 km / h moguće je održati stabilnost prilikom prolaska između čunjeva, međutim, postoji malo podupravljanja. Sa 75 km / h već postoji izraženiji podupravljanje koje prelazi u prekomjerno upravljanje (završna faza). Automobil je zapeo za dva čunja, ali je zadržao predviđeni pravac. Sa 77 km / h više nije moguće ostati između čunjeva.

Podsjetimo da je vrhunski Jeep Renegade 4xe bio baziran na 1.3 Turbo četverocilindričnom motoru koji proizvodi 180 konjskih snaga. Podržava ga električni (eMotor) koja generiše 60 konjskih snaga. Ukupni potencijal omogućuje mu da postigne 100 km / h za 7,1 sekundi i ubrza do 199 km / h. U električnom načinu rada možete prijeći do 50 kilometara.

Komentari

komentara

Prethodni članakLada Niva Bronto. Rusi predstavili novu “luksuznu” verziju
Naredni članakTesla poput amfibijskog vozila. Kineskim vozačima ne smetaju poplavljene ceste (video)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here