Mitsubishi ostaje u Evropi. Automobile će mu proizvoditi Renault!

Telenovela, koja je trajala nekoliko dobrih mjeseci, napokon je došla do kraja. Suprotno ranijim službenim najavama, Mitsubishi ostaje u Evropi. Proizvest će dva nova modela temeljena na Renaultovim platformama.

Mitsubishi je 2020. službeno predstavio svoje planove za postepeni odlazak sa Evropskog tržišta, rekavši da ne planira nove modele za Stari kontinent. Sljedećih mjeseci pojavile su se glasine i ne sasvim jasne poruke, što je rezultovalo jednim – ništa nije sigurno o budućnosti Japanaca u Evropi. Kako se ispostavilo, nisu bili neutemeljeni.

Mitsubishi ostaje u Evropi, iako ne u obliku kakav bi očekivali okorjeli obožavatelji triju dijamanata.

Mitsubishi Motors je odlučio kupiti vozila od Renaulta – bestselere na evropskom tržištu koji već udovoljavaju regulatornim zahtjevima, namijenjenim odabranim glavnim tržištima u Evropi.

Očekuje se da će se dva sestrinska modela, koja će se proizvoditi u francuskim tvornicama, pojaviti na tržištu 2023. godine. Za sada je teško reći šta tačno očekivati. Automobili će biti smješteni uz bok Eclipse Crossu, koji je nedavno dobio facelift i plug-in hibrid. Mitsubishi se nada da će zahvaljujući takvoj ponudi ostati konkurentan i privući nove kupce u svoje prodajne salone.

Oni koji su plakali zbog kraja marke u Evropi, mogu mirno spavati. Pitanje je samo hoće li se Renault u odjeći Mitsubishi pokazati kupcima jednako privlačnim kao i postojeći modeli.
Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR