Novi Jeep Grand Cherokee zvanično stigao u Evropu. Umjesto V8, 220V

708

Novi Jeep Grand Cherokee u evropskoj verziji bit će u ponudi samo s jednim pogonom. I da, to će naravno biti plug-in hibrid.

Dakle nećemo vidjeti Grand Cherokee ni s 5.7 osmocilindričnim ni sa 3.6 šestocilindričnim. Novi Jeep Grand Cherokee će se u Evropi prodavati samo kao 4xe i snagom od 380 KS. A to znači da će ga pokretati potpuno isti sistem kao, na primjer, Wrangler 4XE – četiri cilindra, dvije litre i nosač elektromotora čija se baterija može puniti iz utičnice.

Prema saopštenju za javnost, domet takvog plug-in hibrida trebao bi biti do 50 km. Tačno onoliko koliko je obično potrebno zadobivanje odgovarajućih rezultata u ispitivanjima emisije vratiti na posao.

Novi Jeep Grand Cherokee u Evropi – što se još zna?

Između ostalog, trebao bi biti najluksuzniji i najbolje opremljen Grand Cherokee u Evropi. U tome, će između ostalog, pomoći 21-inčni felge, sjedala podesiva u 16 smjerova, četverozonski automatski klima uređaj, set ekrana koji zapravo ispunjava cijelu instrument ploču, audio sistem od 950 W i ambijentalno osvjetljenje s mogućnošću odabira jedne od pet boja.

Većinu ove opreme dobit ćemo standardno – ako za premijeru ovog modela odaberemo posebnu verziju. Kao bonus, Jeep će dodati i paket pomoći pri vožnji, 10-inčni head-up ekran, ekran za suvozača, pomoćnika pri parkiranju, puna LED svjetla i digitalni retrovizor.

Novi Jeep Grand Cherokee u Evropi – cijena

Nažalost, još nije poznata, ali će vjerojatno uskoro prestati biti tajna. Danas će na odabranim tržištima biti pokrenute namjenske web stranice na kojima ćete moći izraziti svoj interes za kupovinom ovog automobila i unaprijed rezervisati svoj primjerak.

Rezervacije će biti otvorene samo do 30. marta. Srećom, kada živite u Bosni i Hercegovini, ne morate se toliko brinuti – odabrana evropska tržišta na kojima će krenuti pretprodaja bit će Italija, Francuska, Njemačka, Španjolska, Velika Britanija, Austrija, Belgija, Luksemburg i Nizozemska. Bosna i Hercegovina za sada nije na ovom popisu i pitanje je da li će i kada biti.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
Prethodni članakVozači bi trebali pritisnuti ovu tipku barem jednom sedmično
Sljedeći članakSEAT Ateca za EUFOR u Bosni i Hercegovini

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime