Opel Grandland – obnova, kao nova generacija

Opel Grandland

Opelova inicijativa potpune obnove kompletne modelske ponude je sasvim očekivana. Slično kao kod novog Croslanda, i novi Grandland je u nazivu izgubio X, te dobio novi font kojim je napisano ime modela na poklopcu prtljažnika.
Kao svi novi Opelovi modeli, i novi Grandlad će biti prepoznatljivpo prednjem dijelu na kojem je Opel Vizor umjesto rešetke hladnjaka i nova IntelliLux LED Pixel Light svjetla sa 168 LED elemenata.

Opel Grandland

Uz novi ekterijer, u potpunosti je obnovljeni enterijer, pa će digitalni Opel Pure Panel koji se sastoji od dva horizontalna ekrana visoke rezolucije informisati vozača o svemu i svačemu u i oko automobila.

Ove izmjene omogućuju korištenje i potpuno novih tehnoloških rješenja, koja je sve teško pobrojati. Na primjer, tu je sistem Night Vision, koji koristi infracrvenu kameru, koja tokom vožnje detektuje pješake i životinje do 100 m ispred automobila. Novost je i prilagodivi tempomat sa sa funkcijom „Stop & Go“, Highway Integration Assist, koji koristeći kameru i radarske senzore, a dolazi u kombinaciji sa novim automatskim mjenjačem, kao i pomoć pri parkiranju (automatic parking assistant).

Ovi sistemi će pomoći vozaču da održava poziciju automobila u kolovoznoj traci, održava rastojanje sa vozilom ispred, prilagođava brzinu okolnom saobraćaju, te izbjegava potencijalno opasne situacije. Uz bogatu standardnu opremu, tu su i opciona i panoramska kamera sa vidnim uglom od 360°, te udobna certificirana prednja sjedišta.
Uz obnovljen dizajn enterijera i eksterijera, Opel priprema i izuzetno bogatu ponudu pogonskih agregata, kao i sve prisutniju elektrifikaciju, što podrazumijeva plug-in hibridni pogon, i električni pogon, u opciji na sva četiri točka.

Trenutno se specifikacije drže u tajnosti, ali iz Opela najavljuju da će uskoro objaviti cjenovnike i otovriti knjige narudžbi.

Opel Grandland će se proizvoditi u tvornici u tvornici Eisenachu, a proizvodnja bi trebala započeti s prvim danima jeseni.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR