Po novu Toyotu Yaris možete otići u salon Mazde. Ovo je nova Mazda 2 Hybrid

1630
Mazda 2 Hybrid

Mazda je predstavila novu verziju modela 2 Hybrid. Neka vas ime ne zavara, to je zapravo dobro poznat automobil koji već neko vrijeme nudi Toyota. Oba prijedloga će se razlikovati samo u kozmetičkim detaljima.

 

Nekada je Mazda bila Yaris, sada je Yaris Mazda – ovo je kratak pregled historije saradnje ova dva japanska brenda u B segmentu.

Ne morate biti “soko sivi” da vidite da se “Mazda 2” ne razlikuje od svog donatora. To i ne čudi jer se oba modela izrađuju na istoj proizvodnoj liniji, a na kraju dobivaju različite bedževe.

Kao što samo ime govori, ispod haube Mazde 2 Hybrid nalazi se dobro poznati hibridni pogon. Sastoji se od 3-cilindričnog 1.5 s električnim motorom. Snaga takvog seta je 116 KS.

Performanse za gradskog stanovnika su prilično dobre. Prva stotka se pojavljuje na nakon 9,7 sekundi, a najveća brzina je 175 km / h. Prosječna potrošnja goriva prema WLTP ciklusu varira između 3,8-4 litre na 100 km.

Nema sumnje da će Mazda 2 Hybrid biti dobar automobil, jer to je i Yaris. Međutim, tržišni uspjeh ovisi uglavnom o cijenama i opremi, a oni su još uvijek nepoznati. No, s obzirom na politiku oba brenda, neću se čuditi ako je 2 nešto skuplja od “originala”. Detaljne cijene trebali bismo znati u januaru. Zanimljivo je da će se hibridna verzija bazirana na Yarisu nuditi paralelno sa sadašnjom Mazdom 2.

Novi Hyundai i20 (2021). Cijena kreće od 26,990 KM
Prethodni članakDacia Jogger (2022). Cijena u BiH kreće od 28,300 KM
Sljedeći članakŠkoda planira i električne limuzine i karavan

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime