Po novu Toyotu Yaris možete otići u salon Mazde. Ovo je nova Mazda 2 Hybrid

469
Mazda 2 Hybrid

Mazda je predstavila novu verziju modela 2 Hybrid. Neka vas ime ne zavara, to je zapravo dobro poznat automobil koji već neko vrijeme nudi Toyota. Oba prijedloga će se razlikovati samo u kozmetičkim detaljima.

 

Nekada je Mazda bila Yaris, sada je Yaris Mazda – ovo je kratak pregled historije saradnje ova dva japanska brenda u B segmentu.

Ne morate biti “soko sivi” da vidite da se “Mazda 2” ne razlikuje od svog donatora. To i ne čudi jer se oba modela izrađuju na istoj proizvodnoj liniji, a na kraju dobivaju različite bedževe.

Kao što samo ime govori, ispod haube Mazde 2 Hybrid nalazi se dobro poznati hibridni pogon. Sastoji se od 3-cilindričnog 1.5 s električnim motorom. Snaga takvog seta je 116 KS.

Performanse za gradskog stanovnika su prilično dobre. Prva stotka se pojavljuje na nakon 9,7 sekundi, a najveća brzina je 175 km / h. Prosječna potrošnja goriva prema WLTP ciklusu varira između 3,8-4 litre na 100 km.

Nema sumnje da će Mazda 2 Hybrid biti dobar automobil, jer to je i Yaris. Međutim, tržišni uspjeh ovisi uglavnom o cijenama i opremi, a oni su još uvijek nepoznati. No, s obzirom na politiku oba brenda, neću se čuditi ako je 2 nešto skuplja od “originala”. Detaljne cijene trebali bismo znati u januaru. Zanimljivo je da će se hibridna verzija bazirana na Yarisu nuditi paralelno sa sadašnjom Mazdom 2.

Novi Hyundai i20 (2021). Cijena kreće od 26,990 KM
Komentari

komentara

Prethodni članakDacia Jogger (2022). Cijena u BiH kreće od 28,300 KM
Naredni članakŠkoda planira i električne limuzine i karavan

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here