Tesla dolazi u Bijeljinu?

Semberija ima izuzetan položaj zbog blizine Beograda, auto-puta Beograd-Zagreb i dionice auto-puta koji se gradi i biće završen za dvije godine, čime će Bijeljina biti približena zemljama EU

Generalni direktor fabrike “Pass” u Bijeljini Rado Maletić najavio je mogućnost da američka firma “Tesla” dođe u Bijeljinu.

On je to danas rekao novinarima prilikom posjete ministra privrede i preduzetništva Vojina Mitrovića ovoj kompaniji sa većinskim njemačkim kapitalom. On je kazao da Pass imaj pogone na 23.000 metara kvadratnih, a sva je proizvodnja unaprijed prodata i namijenjena za izvoz u zemlje EU i dijelom u Srbiju. Kompanija ima više od hiljadu zaposlenih.

– Uvijek smo imali veliku podršku Vlade Republike Srpske, a sada očekujemo pomoć i oko putne infrastrukture gdje treba da se uključe i republička i gradska vlast, naveo je Maletić.

Dodao je da postoji mogućnost i da američka firma “Tesla” dođe u Bijeljinu, ali nije saopštio više detalja. Ministar Mitrović rekao je da je otvaranje novih pogona i novo zapošljavanje potrebno za Semberiju i za Republiku Srpsku i najavio je nastavak podrške republičke vlasti za industrijsku proizvodnju i preradu. On je ocijenio da Semberija ima izuzetan položaj zbog blizine Beograda, auto-puta Beograd-Zagreb i dionice auto-puta koji se gradi i biće završen za dvije godine, čime će Bijeljina biti približena zemljama EU. Fabrika “Pass” radi sva crijeva za protok za velike evropske brendove u autoindustriji, imaju 600 vrsta proizvoda, otvorili su proizvodnu halu i u Zvorniku, a proizvodnju šire dalje i zapošljavaju nove radnike, prenosi Indikator.

Prethodni članakRimac otvorio prvi u nizu izložbenih salona po Evropi
Sljedeći članakElektrični polovnjaci su još uvijek rijetkost

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime