Autocommerce d.o.o. Sarajevo – ekskluzivni zastupnik brendova Fiat, Jeep i Alfa Romeo za cijelo tržište Bosne i Hercegovine

Kompanija Avto Triglav d.o.o., Ljubljana, članica grupe Emil Frey Slovenija, zvanični je zastupnik i distributer Fiat, Alfa Romeo, Jeep i Abarth putničkih automobila i Fiat Professional lakih kombija na slovenačkom tržištu.

 

Preko podružnice Autocommerce d.o.o. Sarajevo, osnovano 2000. godine, također distribuira vozila navedenih marki u Bosni i Hercegovini. Kao dugogodišnji i pouzdan partner, Autocommerce Sarajevo je krajem 2023. godine postao ekskluzivni zastupnik vozila Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional i Jeep za cijelo područje Bosne i Hercegovine.

U obnovljenim prostorijama kompanije Autocommerce Sarajevo, u Sarajevu, osvježeni tim brine o sveobuhvatnoj prodajnoj ponudi vozila Fiat, Jeep i Alfa Romeo, a istu lokaciju povremeno posjećuju i predstavnici drugih marki automobila (Peugeot, Citroën i DS), koju u Sloveniji za Bosnu i Hercegovinu predstavlja grupa Emil Frey Slovenija.

Profesionalni i iskusan tim, zajedno sa ovlaštenom prodajno-servisnom mrežom koja se nalazi na različitim lokacijama u Bosni i Hercegovini, radi u modernim salonima i servisima u skladu sa zahtjevima, standardima i tradicionalnim vrijednostima Stellantis grupe, čime se osigurava visok kvalitet usluge i najbolja nega vozila.

Kemal Kurtović, direktor kompanije Autocommerce Sarajevo, rekao je: „Drago mi je da nakon godina stagnacije i posljedičnog pada prodaje vozila ponovo bilježimo dobre rezultate. Rezultat su upornog i predanog rada i dobre strategije koju smo postavili zajedno sa vlasnikom. Ekskluzivnim zastupništvom za cijelo područje Bosne i Hercegovine možemo jedinstveno i efikasno djelovati na tržištu.

Uroš Mravinec, direktor Avto Triglava: „Ovaj važan korak jača našu poziciju na tržištu i otvara nove mogućnosti za rast i razvoj. Širenjem mreže ovlaštenih prodajno-servisnih centara kupcima ćemo još više približiti brendove koje zastupamo. Uz podršku kolega iz Slovenije i tima iz Sarajeva, bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć, pokrivamo rastuće tržište na kojem prepoznajemo veliki potencijal. Zadovoljstvo nam je napomenuti da ove kvalitete cijene i prepoznaju i kupci u Bosni i Hercegovini.”

Jožko Tomšič, generalni direktor Emil Frey grupe za Sloveniju, rekao je: „Drago nam je da cijelo područje Bosne i Hercegovine sada upravlja jedan uvoznik, tako da na tržištu možemo djelovati ujednačeno i u skladu sa zahtjevi principala. Širenje otvara nove mogućnosti za potencijalna partnerstva i dalji rast na ovom tržištu u razvoju. I u budućnosti ćemo nastaviti ulagati u širenje prodajne i servisne mreže te uvođenje inovativnih pristupa koji će dovesti do održivog rasta i zadovoljstva naših kupaca. Ponosni smo na ono što smo postigli i radujemo se budućim izazovima i prilikama koje nas očekuju.

Prethodni članakNovi BMW Serije 1 (F70). Cijena u Njemačkoj kreće od 37.900 eura
Sljedeći članakStellantis i Mercedes-Benz zaustavili su izgradnju dvije tvornice baterija u Europi: Razlog je smanjena potražnja za električnim automobilima!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime