Ferrari ukida navigacijski sistem iz ponude, poznato i zašto

Iako se cijena najjeftinijeg Ferrarija kreće u stotinama hiljada (eura), navigacija se više neće nuditi na novim automobilima, čak ni uz doplatu.

To prije svega vrijedi za novije modele 12cilindri i Purosangue, a poslano je i objašnjenje iz Ferrarija. Iako je navigacija dugi niz godina bila simbol luksuza u automobilu, dolaskom pametnih telefona ona je postala daleko pristupačnija, prenosi index.hr

Navigacijski sistemi su izgubili na ekskluzivnosti, ali ne i na upotrebljivosti. Danas nude više informacija nego ikad prije, posebno one koje se koriste na mobilnim telefonima. Toga su svjesni i u Ferrariju, čije automobile vlasnici ionako voze samo povremeno.

“Učinili smo to jer mislimo da je telefon i fantastično zrcaljenje telefona najjednostavnija mogućnost i najažuriraniji sistem”, rekao je Ferrarijev šef marketinga Emanuele Carando za Drive. “Naši se automobili ne koriste svakodnevno i ne želimo da naši klijenti svaki put kad voze svoj Ferrari saznaju kakvu vrstu sustava moraju koristiti. Imaju telefon, imaju svoj Apple i Google Maps ili što već.”

I doista, kada ste zadnji put koristili ugrađenu satelitsku navigaciju u automobilu, umjesto da uključite telefon i koristite Apple CarPlay ili Android Auto?

Kupci novih Ferrarijevih modela neće imati drugog izbora nego koristiti svoj telefon za navigaciju.

Hyundai Kona (2024). Cijena u BiH kreće od 48.900 KM
Izvor

Prethodni članakBez saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom? 1.200 gradova dokazuje da je moguće
Sljedeći članakDa l’ je moguće da se čak 46 posto vozača električnih automobila namjerava vratiti automobilima sa unutrašnjim sagorijevanjem?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime