MINI želi naučiti Amerikance voziti s ručnim mjenjačem. Nemoguća misija ili?

156

Britanska marka u svoju američku ponudu uvodi konfiguracije s ručnim mjenjačima, što će biti novost za mnoge domaće kupce.

Pretukao prijatelja jer nije znao mijenjati brzine

Odavno je poznato da ondje dominiraju automati. Zato MINI želi naučiti Amerikance vožnji s ručnim mjenjačem. U Evropi bi se to smatralo glupom šalom, ali u Americi nema razloga za smijeh.

Da se radi o ozbiljnoj namjeri dokazuje MINI škola vožnje sa ručnim mjenjačima koja će se održati u BMW Performance Centru u Kaliforniji. Proizvođač tvrdi da će za mnoge to biti dobro utrošeno vrijeme koje će uroditi plodom?

Kurs će biti podijeljen u dvije faze: teorijski dio, odnosno učenje kao lekcija, i praktični dio, koji će se fokusirati na korištenje automobila u stvarnim uslovima.

Amerikanci će naučiti voziti s papučicom kvačila. Ovo će mnogima biti novo. Instruktori će se usredotočiti na učenje laganog starta, ubrzavanja i penjanja uzbrdo.

Zvuči kao obična autoškola u Bosni i Hercegovini. Sjetimo se, međutim, da su Sjedinjene Države potpuno drugačiji svijet. Tamo se već pola stoljeća naveliko koriste automatski mjenjači koji kod nas tek sada počinju osvajati sve veći broj kupaca.

Koji je razlog takve odluke?

Pa moguće je da je to “hir” brenda koji bi trebao graditi njegov identitet. Druga hipoteza odnosi se na nedostatak komponenti. Bilo kako bilo, Amerikanci će ponovno moći kupiti MINI s ručnim mjenjačem.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
Prethodni članakČipova ima, kupaca nema? Počela su prva sniženja na nove automobile!
Sljedeći članakNova Subaru Impreza. 17. novembra doznat ćemo kako će izgledati šesta generacija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime