Norvežani u koloni čekaju da napune svoj električni auto

Norveška je zemlja sa najvećim udjelom električnih automobila u svom voznom parku.

Norveška je zemlja koja je zahvaljujući raznim subvencijama i beneficijama, ali i visokom prosječnom standardu stanovništva, proteklih godina uspjela da ubjedi veliki broj vozača da kupe električne automobile. Uporedo sa tim razvijana je i infrastruktura punjača, ali u vreme godišnjih odmora kada se na putevima nalazi natprosječno veliki broj vozila ovog tipa neminovno je da dođe do zagušenja na brzim javnim punjačima, kao na ovoj fotografiji sa Tvitera prenosi B92

Fotografija je inače objavljena kao reakcija na tvit Ilona Maska, koji je najavio da će Teslinu mrežu brzih “superpunjača” učiniti dostupnom i vlasnicima električnih vozila drugih automobiliskih marki. Na to je reagovao jedan Maskov pratilac iz Norveške, koji je objavio fotografiju uz pitanje: kakva će se tek gužva stvoriti na gotovo potpuno zauzetim Teslinim “superpunjačima” kada svi jednog dana nagrnu na njih?

Čini se da će, ukoliko do najavljene nagle ekspanzije električnih automobila na putevima u bliskoj budućnosti zaista dođe, ovakvi prizori – koji podsjećaju na redove na pumpama za gorivo u Bosni i Hercegovini početkom devedesetih – biti sve češći.

Izvor

Prethodni članakNajgori Mercedesovi dizelaši. Kvarljivi i skupi za popravak
Sljedeći članakStudija kaže da 41% kupaca želi da im sljedeći automobil bude električni

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime