Otkrivena cijena za prvi Xiaomi automobil:Da li vrijedi 65,000 euro?

Izvršni direktor kompanije Xiaomi otkrio je nove detalje o njihovom prvom automobilu.

Kako je Lei Džun rekao, cijena prvog električnog automobila kompanije Xiaomi biće oko 500.000 kineskih juana, odnosno oko 65.000 eura.

“Cilj nam je da Xiaomi SU7 bude najlepši po izgledu i najudobniji za vožnju. Ovo će biti najpametnija limuzina”, rekao je Džun na svom Weibo nalogu, prenosi b92.net. Podsjetimo, Xiaomi je u decembru u Pekingu zvanično prvi put pokazao svoj prvi automobil, odnosno njegov dizajn i funkcionalnosti. Glavni adut im je integracija sa Xiaomi HyperOS operativnim sistemom, a u prodaju bi trebalo da bude od 28. marta.

Kada je riječ o pogonu, Xiaomi SU7 EV nudiće se u dve verzije, sa zadnjim pogonom, ili sa pogonom na sve točkove. Kod prvog će snaga elektromotora na zadnjoj osovini biti 295 KS. Verzija sa pogonom na sva četiri točka će imati uz taj zadnji, i prednji motor snage 368 KS. Time će ukupna deklarisana snaga naprednijeg modela biti čak 663 KS.

Masa praznog vozila biće između 1.980 i 2.205 kg, a isto tako, svaka verzija će imati i različitu najvišu brzinu: ona sa jednim motorom moći će da razvije do 210 km/h, a dvomotorna čak 265 km/h.

Prethodni članakHyundai ima novo rješenje za električne automobile: Otvorene rešetke prednje maske kao kod dizelaša i benzinaca!
Sljedeći članakHyundai i10 (2024). Cijena u BiH kreće od 27,490 KM

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime