Škoda je nedavno obilježila proizvodnju svog 100.000-tog 100.000-tog modela sa oznakom iV, pa sada predstavlja novi karoserijski oblik Enyaq Coupé iV, sa ciljem postizanja još bojih tržišnih rezultata.
Iako je novopredstaljeni automobil još uvijek kamufliran, njegov elegantan oblik ne može prikriti nikakva kamuflaža. Po promorcijama je sličan standardnom modelu, koji se okitio dizajnerskom nagradom Red Dot Red Dot , ali je kod Coupé modela poboljšana aerodinamika, sa keoficijentom otpora Cd = 0,247. Naravno, smanjen aerodinamički otpor povećava doseg, pa iz škode navode da ovaj model sa jednim punjenjem baterija može prevesti 535 km, prema WLTP proceduri.


Škoda Enyaq Coupé iV će biti dostupan u tri varijante sa elektromotorima snage 132, 150 i 195 kW (2 motora), te sa baterijama kapaciteta 58, odnosno 77 kWh.
Najsnažnija varijanta koristi dva elektromotora, za svaku osovinu po jedan.
Kao i kod standardnog modela, osnvu čini MEB platforma, sa međuosovinskim rastojanjem od 2.765 mm, a sistem vješanja se zasni va na prednjim Machersonovim opružnim nogama sa torzinim stabilizatorom, dok je straga multi-element osovina, sa 5 spona i torzionim stabilizatorom, teleskopskim amortizerima i spiralnim oprugama.
Suprotno očekivanjima za ovakav oblik karoserije, unutrašnjost je prostrana, a prtljažnik ima osnovnu zapreminu od 570 l.
U Škodi još uvijek nisu jasno definisali tržišni plan, pa cijene za sada nisu objavljene.

Komentari

komentara

Prethodni članakApple ONE – iPhone na točkovima
Naredni članakVolkswagen ID.LIFE – entry level sa pristupačnom cijenom

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here