Škoda predstavila novi logo i novi vizualni identitet marke

Oko 11 godina nakon prethodne velike promjene, Škoda je predstavila novi logo i novi vizualni identitet marke. Da, pogađate, sada će biti ravniji i čitljiviji.

I da ne zavlačimo, evo kako izgleda novi logo Škode:

Otkrivajući svoj novi vizuelni identitet, zajedno sa novim Modern Solid dizajnerskim jezikom, Škoda je potvrdila da su kreirane dve verzije: ažurirani klasični amblem i slovni znak.

Istorijski amblem, koji će se koristiti samo u komunikacijske i digitalne svrhe, zamenjuje 3D dizajn za 2D efekat. Kao i Volkswagen logo, jednostavniji je i čistiji od prethodnog dizajna, tako da digitalno izgleda bolje, navodi britanski Autocar.

Slovna verzija je kreirana da bude postavljena na sve buduće automobile. Ovo će biti predstavljeno u celom asortimanu od 2024. godine, sa novim modelima Škoda Superb i Škoda Kodiaq koji će biti najavljeni sledeće godine, a očekuje se da će biti prvi koji će ga nositi, nakon čega slijedi osvježena Škoda Octavija, prenosi autoblog.rs

Takođe će ga imati potvrđeni električni SUV sa sedam sjedišta, supermini i kompaktni krosover, koji bi trebalo da stignu pre 2026. Ovo će takođe biti prvi automobili koji će biti pušteni u prodaju sa Škodinim novim dizajnerskim jezikom.

Škoda kaže da su ove promene najveće za kompaniju u poslednjih 30 godina.

Opisujući novi logo, šef prodaje i marketinga Martin Jahn je rekao: “Smatramo ovo kao savršenu priliku da naš brend prilagodimo deceniji transformacije.”

Za slovni znak, dizajneri su u slovo ugradili akcenat koji se obično nalazi iznad „S“ – koji opisuju kao ključ za svoje češke korene. Firma je želela da zadrži akcenat i istovremeno otkloni konfuziju za koju je vjerovala da je stvorila među kupcima koji ne govore češki.

Novi amblem sadrži dvije različite nijanse zelene, nazvane Emerald i Electric, za koje Škoda kaže da predstavljaju ekologiju, održivost i elektromobilnost.

Nova Škoda Karoq (2022). Cijena u BiH kreće od 42.464 KM
Prethodni članakŠKODA VISION 7S – novi automobil, novi dizajnerski jezik
Sljedeći članakPrema novim istraživanjima električna vozila izazivaju skuplje saobraćajne nezgode

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime