Sony Vision S Electric Sedan. Rješenja autonomne vožnje na visokom nivou Level 4

660
Sony Vision S Electric Sedan

Japanski elektronski gigant Sony je u januaru prošle godine, na sajmu CES u Las Vegasu predstavio konceptni Vision S Electric Sedan, te tako najavio planove ulaska u automobilsku industiju.

Sony Vision S Electric Sedan

Nešto kasnije iz Sonya su objavili da, unatoč dobim izgledima, ne planiraju serijsku proizvodnju ovog automobila, međutim, najnovije špijunske fotogrfije otkrivaju da testna faza nije obustavljena.

Sony ima sasvim drugačije planove, a koji su vezani uz automobilsku industriju, te usmjereni na stvaranje novih elektronskih sistema, koje bi Japanci ponudili drugim proizvođačima automobila.

Naime, Sony Vision S Electric Sedan koristi inovativnu platformu za električni pogon koju priprema kompanija Magna, sa ciljem da ponudi rješenja autonomne vožnje na visokom nivou Level 4. To između ostalog podrzumijeva da ovaj automobil koristi više od 40 različitih senzora i mnogobrojne sisteme sigurnosti i asistencije, uz mogućnost ažuriranja over-the-air.

Sony, kao jedan od vodećih proizvođača elektronike, već sada nudi brojna rješenjana polju sistema infotainmenta, koji se ugrađuju u autmobile svjetski poznatih proizvođača. Sonyjev cilj je da što bolje upozna potrebe proizvođača i vozača, kojima će u bliksoj budućnosti moći ponuditi rješenja u paketu.

To znači da će Sony, osim zabavne elektronike nuditi sisteme koji prepoznaju pokretne i nepokretna objekte na cesti, održavaju razmak između automobila, održavaju automobil u kolovoznoj traci, te prepoznaju situacije na raskrsnicama, a da sve to bude usklađeno sa GPS podacima, što bi vozačima olakšalo vožnju i podiglo nivo sigurnosti za sve učesnike u saobraćaju.

Prethodni članakCijelo ljeto na zimskim gumama – isplati li se?
Sljedeći članakToyota Land Cruiser 79 s osam sjedala. Pored ovoga, podnijet će eksploziju mine

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime