Volkswagen ID. Buzz Show – koncepti na osnovu modela ID. Buzz

98

Volkswagen je na sajmu IAA Transportation 2022 pripremio ID. Buzz Show, predstavivši koncepte na osnovu modela ID. Buzz.

-Buzz Flex-Cab concept – električni Bulli modernog doba, nastao je u saradnji sa holandskom kompanijom Snoeks. Konceptno vozilo opremljeno je stražnjom klupom za 3 odrasle osobe, koja se po potrebi može preklopiti, ili rasklopiti i tako pretvoriti u dva ležaja. Ovakvo vozilo se može koristiti kao shuttle, taxi, minibus, ili kao pokretna radionica za male zanate. prenose kamioni.ba

ID. Buzz Flex-Cab

-Buzz paramedic’s car – električno bolničko vozilo je nastalo u saradnji sa njemačkim proizvođačem Bösenberg, koji je pripremio posebnu “bolničarsku” nadgradnju. Koristeći ID.Buzz Cargo, tovarni prostor je pretvoren u modularnu ambulantu za ljekare i medicinsku opremu. Ovo vozilo je opremljeno specijalnim sistemom signalizacije, koje ima potpuno zasebno napajanje električnom energijom.

ID. Buzz paramedic’s car

-Buzz box body – Veth Automotive je pripremio kockastu nadgradnju, sa kojom se zapremina tovarnog prostora sa osnovnih 3,9 m3, povećava na čak 6 m3, u kojih se može smjestiti teret mase do 680 kg. Podnica nadgradnje je napravljena od materijala otpornog na habanje.

ID. Buzz box body

-Buzz refrigerated – hladnjača – njemački proizvođač nadgradnje Wükaro predstavio je ID. Buzz Cargo u obliku hladnjače. Osmišljen je posebno za dostavu u gradskim centrima, a inovacija je kombinacija električnog pogonskog sistema i rashladnog sistema. Sistem hlađenja se sastoji od niskoprofilne rashladne jedinice (230 V) na krovu (isparivač s ravnim stropom), četiri li-Ion baterije (svaka po 100 Ah) i invertera s integrisanim punjačem baterija.

ID. Buzz refrigerated

-Buzz Cargo Miele ServiceVan – Miele je jedan od vodećih proizvođača kućanskih aparata, a saradnja između Volkswagena i proizvođača nadgradnji CS/Würth, rezultirala je posebnim servisnim vozilom. Prtljažni prostor je opremljen posebnim policama, prilagođenim prema specifikacijama servisne opreme i atalata, a tu je i sklopivi radni sto. Da bi ovakav servisni van bio vidljiv, obojen je u posebnu crvenu boju.

ID. Buzz Cargo Miele ServiceVan
Prethodni članakZnate li koji automobil troši najviše goriva?
Naredni članakCitroën slavi 40. godišnjicu modela BX

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here