VW je napravio velik propust? Skupocjeni dio se lako krade, vlasnici bijesni

Vlasnici Volkswagena ogorčeni su jer se širom Londona kradu skupocjeni dijelovi njihovih automobila i za sve krive loš VW-ov dizajn.

Na meti lopova su senzori iz tempomata, a vlasnici su bijesni jer kažu da je senzore lako ukrasti, a da će njih nadomještanje ukradenog stajati gotovo 1900 eura.

Senzori koštaju više od 800 eura po,komadu, postavljeni su iza oznake VW-a i čini se da su popularna meta lopova, piše Guardian.

Njihov upućeni sugovornik iz regije Midlands (središnji dio Britanije) rekao je da je došlo do velikog skoka krađi senzora u zadnjih nekoliko mjeseci, a posljednjih sedmica vozači širom glavnog grada prijavljuju krađe na grupama društvenih medija, prenosi index.hr

Tara O'Driscoll iz Claphama u jugozapadnom Londonu rekla je da je postala žrtva kradljivaca i da je čula za još 50 drugih izvještaja o krađama u toj četvrti otkako je na društvenim mrežama objavila svoje iskustvo. Na nekim londonskim cestama vlasnici su izvijestili da je svaki VW automobil koji ima senzor uzet.

Zamjera senzora košta i do 1900 eura

Rečeno joj je da će zamjena senzora na VW Golfu, koji je opisala kao vrlo običan, koštati oko 1900 eura.

“Svaki VW automobil u našem području koji ima ovaj senzor bio je meta i o tome se pričalo una WhatsAppu i na društvenim mrežama, ne samo zato što su računi za njegovo popravljanje tako veliki. Čini se da je sam dio skup i samo ga VW može kalibrirati da radi s vašim automobilom”, rekla je.

“Ljudi se suočavaju s potrebom da podnose skupe zahtjeve za osiguranje što će im samo povećati premije u godinama koje dolaze ili plaćaju 1900 eura”, kazala je.

Dio je ključan za adaptivni tempomat (ACC) jer mjeri udaljenost do vozila ispred i prilagođava brzinu vožnje u skladu s tim. Međutim, lako je dostupan lopovima i drže ga samo tri vijka.

Hyundai Kona (2024). Cijena u BiH kreće od 48.900 KM
Izvor

Prethodni članakŽuta lampica grijača dizelskog motora: Šta učiniti ako ostane uključena i dugo nakon paljenja motora?
Sljedeći članakNovi Volkswagen California spreman za ljeto

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime