Da li biste dali 18.000 eura za osnovnu Corsu? A 37.000 za električnu?

Opel je u četvrtak predstavio osvježenu Corsu, ali umjesto o dizajnu najviše se polemisalo o cijeni ovog gradskog automobila.

Nakon četiri godine, koliko je aktuelna Corsa u prodaji, Opel se odlučio za restilizaciju koja bi trebalo da ovaj model učini konkurentnim rivalima u narednom periodu, prenosi b92.net

I dok su se među ljubiteljima automobila, očekivano, koplja lomila oko novih stilskih rešenja, mnoge je šokirala cijena. Doduše, informacije o cijenema su za njemačko tržište, ali vjerujemo da neće biti mnogo odstupanja kada se osvježena Corsa nađe u prodaji i kod nas.

Naime, osnovna benzinska verzija u Njemačkoj košta od 18.500 eura, a električna Corsa čak 37.000 eura!

Iako smo svjedoci da su cijene novih (i polovnih) automobila drastično skočile u posljednje dvije godine, i dalje nam je teško da povjerujemo da jedan, pre svega gradski automobil košta preko 18.000 eura.

A šta tek reći o cijeni električne verzije od 37.000 eura?! U mnogim zemljama, pa i kod nas, odobravaju se subvencije za ovu vrstu automobila, pa ipak, čak i uz umanjenje od 5.000 eura električna Corsa bi u Bosni i Heregovini izašla na 32.000 eura.

Jasno je da su vremena povoljnih (jeftinih?) gradskih vozila nepovratno prošla, a ako je električna budućnost neminovnost, jedino možemo da se nadamo da će se cijene autimobila na struju vremenom spustiti na prihvatljiviji nivo.

Hyundai i20 (2023). Cijena u BiH kreće od 26,990 KM
Izvor

Prethodni članakKinezi grade prvu fabriku automobila u Evropi, u igri nekoliko lokacija
Sljedeći članakTri Toyote u top 5 najprodavanijih automobila u prvom kvartalu 2023. godine

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime